Aquest és un d'eixos menjars que es preparen per aprofitar coses que queden per la nevera i, abans que es facen malbé, decidim inventar alguna cosa nova i utilitzar-ho tot. De vegades ningú és capaç de menjar-ho i finalment acaba dins del poal del fem, però unes altres encertem en les combinacions i resulta exquisit. És el cas d'aquest pastís de salmó i brócul.
Ingredients:
- Una làmina de pasta de full (Pot ser fresca o congelada. La meua era fresca, del LIDL)
- Un tros de salmó d'uns 5 cm. d'ample
- Un brócul
- Una ceba menuda
- Un grapat d'alls tendres
- Oli d'olives
- 4ous
- Un pot de llet evaporada IDEAL
- Sal, pebre i herbes aromàtiques
- 100g. de formatge ratllat Emmental
Preparació:
Estendre la pasta de full sobre una cassola o llauna que puga anar al forn. Utilitzar el paper on ve embolicada la pasta.
Preescalfar el forn a 200º.
Picar la ceba i els alls tendres.
Netejar el salmó, traure-li la pell i les espines. Tallar-lo a trossos.
Posar un poc d'oli a una paella i sofregir uns minuts la ceba. Posar un pessic de sal.
Incorporar els alls tendres i coure un parell de minuts.
Afegir el salmó i coure un poc. Posar un altre pessic de sal.
Tallar el brócul a trossos i incorporar-lo.
Tapar i deixar coure, a poc foc, uns 10 minuts. No cal que quede molt tendre, al forn s'acabarà de coure.
Repartir tota la mescla per damunt de la pasta de full.
Batre els ous amb la llet evaporada. Posar sal, pebre i alguna herba aromàtica que ens agrade (jo vaig posar herbes provençals).
Abocar per damunt.
Cobrir amb el formatge ratllat.
Coure al forn durant uns 45 minuts, o fins que la pasta estiga daurada (calor sols per baix).
Bon profit!
M'encanten aquests pastissos salats tipus quiche, com bé dius són ideals com a receptes d'aprofitament.
ResponEliminaI amb el bròquil i el salmó, ha de quedar boníssim!