Tot un clàssic en la nit o el dia de Reis: el Tortell. Aquest any n'he preparat de crema, de nata,... inclús sense farcir, tots estan boníssims. El que m'ha faltat és posar la fava, el rei i la corona, però... com això no s'ha de menjar, millor han estat uns xocolates dels tres Reis Mags, els més menuts se'ls han repartit de seguida.
La recepta està preparada per fer amb Thermomix, però perfectament es pot fer manualment, i n'hi ha quantitat suficient per fer dos tortells.
Ací la teniu:
Ingredients:
Massa mare:
- 70 ml de llet
- 10 g. de llevat fresc
- 1 culleradeta de sucre
- 130 g. de farina de força
Massa:
- 120 g. de sucre
- Ratlladura de pell de llima
- Ratlladura de pell de taronja
- 60 ml. de llet
- 70 g. de mantega a temperatura ambient
- 2 ous
- 20 g. de llevat fresc
- 30 ml. d'aigua de flor de taronger
- 450 g. de farina de força
- Un pessic de sal
Decoració:
- Un ou batut
- Fruita confitada
- Sucre
Preparació:
Mesclar tots els ingredients de la massa mare i formar una bola. (Thermomix: 15 seg./vel.4)
Posar-la en un recipient i cobrir-la amb aigua tèbia.
Esperar fins que sure i doble el volum (aproximadament 15-20 minuts)
Posar en un altre recipient tots els ingredients de la massa més la massa mare i amassar-ho tot bé. (Thermomix: 30 seg./vel. 6 i desprès 3 min./vel. espiga)
Tapar i deixar que doble el volum (aproximadament 1 hora).
Posar la massa sobre una superfície enfarinada i fer una bola.
Partir-la en dues porcions, per fer dos tortells.
Donar-li forma, posar els dits al mig i anar formant els tortells.
Folrar dues llaunes amb paper de forn.
Posar-ne un a cada llauna.
Untar amb ou batut.
Repartir la fruita confitada per damunt i empolsar amb sucre.
Deixar que doble el volum.
Preescalfar el forn a 180º.
Coure durant 15-20 minuts.
Si el volem farcir el tallem per la mitat, quan ja estiga fred, i l'omplim amb el que més ens agrade.
*Nata: Muntar 500 ml de nata molt freda amb 100 g. de sucre.
*Crema pastissera: Coure 500 ml. de llet, 50 g. de farina, 2 ous, 2 rovells, 100 g. de sucre i una culleradeta d'essència de vainilla, sense deixar de remenar fins que espesse. Thermomix: coure tot junt 7 min./90º/vel.4. i desprès 5 seg./vel.10.
Bon profit!
T'ha quedat perfecte!
ResponEliminaI molt millor els reis de xocolata, almenys aquests es poden menjar :)