Etiquetes

dimecres, 21 d’agost de 2013

Cupcakes Helena



Diumenge passat va ser el Sant de la meva neboda Helena. Pel seu aniversari no sol estar a Oliva, és per això que pel Sant sempre li prepare alguna cosa especial.
Aquest any Helena ha estat molt precisa al demanar-me el dolç que volia:
-"Tia, vull cupcakes de xocolate..., i per damunt un glassejat de color rosa..., i fideuets de colorets." 
Pel matí va passar per casa a vore si li havia fet bé l'encàrrec.
Per al bescuit dels cupcakes vaig decidir utilitzar la recepta dels "sis gots", però aquesta vegada amb avellana i no ametla. Ací teniu la recepta:
Ingredients (per a 24 cupcakes)
Bescuit:

  • 1 got de llet
  • 1 got d'oli de girasol
  • 1 got de sucre
  • 1 got d'avellanes (125 g.)
  • 1 got de farina
  • 1 got de xocolate en pols
  • 3 ous
  • 1 sobre de llevat Royal

Glassejat:

  • 1 clara d'ou
  • Dos cullerades de suc de llima
  • 300 g. de sucre glas
  • Colorant roig
  • Fideus de colorets

Preparació:
Preescalfar el forn a 180º.
Triturar les avellanes i reservar-les.
Batre els ous.
Afegir primer tots els ingredients líquids: la llet i l'oli. Batre.
Incorporar el sucre, la farina, el xocolate, l'avellana i el Royal.
Batre tot bé, fins que quede una massa homogènia.
Repartir als motles, no sobrepassar les 3/4 parts.
Coure durant uns 15 minuts.
Traure del forn una vegada cuits i preparar el glassejat:
Posar el sucre, tamisat, dins un recipient ample.
Afegir la clara d'ou, el suc de llima i unes gotes de colorant roig.
Batre, amb una batedora de varetes, a velocitat mitjana, fins obtindre un glassejat fi.
Posar la glassa dins d'una mànega pastissera i decorar els cupcakes.
Repartir els fideus de colors per damunt.

Bon profit!

A Helena li van agradar molt.


Moltes felicitats!!!

1 comentari: