Etiquetes

diumenge, 1 de març del 2015

Pastís de poma "Liliana"

Un altre pastís de poma. El dimecres passat, la meva companya Liliana va dur aquest pastís a l'escola per esmorzar. Ens va agradar tant que ens vam anotar la recepta immediatament.
Ací la teniu:
Ingredients:
  • 1250 g. aproximadament de pomes (5 o 6 pomes)
  • 100 g. de mantega
  • 2 ous
  • 130 g. de sucre
  • 130 ml. de llet
  • 130 g. de farina
  • Una cullerada de llevat Royal
  • Melmelada de préssec (jo l'he posada d'albercoc)

Preparació:
Preescalfar el forn a 180°.
Reservar dues pomes.
Pelar i traure el cor a la resta. Fer-les a trossos i triturar-les.
Afegir la resta d'ingredients, excepte la melmelada, i batre tot junt.
Abocar la mescla a un motle. (Millor si és dels que es poden desmotlar. Jo l'he folrat, però es pot coure sense paper).
Pelar les dues pomes que havíem reservat i tallar-les a gallons.
Distribuir-les per damunt.

Coure al forn durant una hora, la primera mitja hora amb calor dalt i baix i després sols per baix perquè no es creme massa la poma.
Traure del forn i repartir per damunt la quantitat de melmelada que ens agrade.
Deixar refredar i desmotlar.
Bon profit!

6 comentaris:

  1. Sóc fan de tots els pastssos de poma. Ara mateix en menjaria un bon tall per esmorzar!

    ResponElimina
  2. Aquests pastissos humits són els meus preferits. Quina bona pinta, Júlia!!

    ResponElimina
  3. Quina pinta més bona! I molt fàcil de fer! A més amb tanta poma ha de ser força saludable, perquè veig que es redueixen les quantitats del sucre, la farina i la mantega. Me l'apunto per provar-lo. Un petó!

    ResponElimina
  4. Jo també me l'apunto ràpidament amb aquesta pinta!!

    ResponElimina
  5. Ai Júlia, quina pena ho haver estat ahí per a tastar-lo!!!
    Intentaré fer-lo a casa. Molts besets per a tota la gent de l'escola!!

    ResponElimina