Etiquetes

diumenge, 10 de juny del 2012

Pastís de requesó i llima


 El divendres passat les meues companyes feien broma al voltant de la meva operació de demà dilluns i de les meves receptes: "Podràs passar tant de temps sense fer-nos algun dolcet? Eres capaç de dir-li al metge: Dones pressa que m'he deixat la panificadora en marxa..."
No crec jo que arribaré a ser tan exagerada, però la veritat és que espere que tot vaja bé i tornar prompte a contar-vos coses noves.
Mentre tant vos deixe una recepta molt refrescant, ara que fa calor abellixen les postres fresquetes. L'altre dia vaig trobar aquest pastís al blog de chocolatepimienta, i hui, quan he anat a fer la meva volteta pels blogs que acostume a visitar, he vist que també està al recetario-canecositas. Tant una com l'altra l'han preparat amb la fussioncook, però, com que jo no la tinc, l'he fet al forn, com si d'un flam es tractara. De veres que ha eixit molt bé, tan esponjós com diuen elles que queda.
Ingredients:
  • 500 g. de requesó (també podeu provar amb Philadelphia)
  • 250 ml. de llet
  • 6 ous
  • 60 g. de maicena
  • 200 g. de sucre
  • 6 g. de sucre vainillat (una culleradeta)
  • La ratlladura d'una llima
  • Margarina per untar el motle.
Preparació:
Preescalfar el forn a 180º.
Untar un motle amb margarina.
Mesclar el sucre vainillat amb l'altre.
Separar les clares dels rovells.
Muntar les clares a punt de neu, afegir-li la meitat del sucre i reservar.
Batre els rovells amb l'altra meitat del sucre.
Incorporar el requesó, la ratlladura de llima, la maicena i la llet. Batre bé.
Afegir les clares muntades i mesclar-ho tot amb moviments envolvents per tal que no baixen de volum.
Abocar la mescla al motle i coure al forn de 30 a 40 minuts, depèn del forn (punxar per vore si ja està).
Deixar que es gele i posar a la nevera.
Servir fresquet.
Bon profit!


  

1 comentari: