Etiquetes

dilluns, 21 d’octubre de 2013

"Puré de llentilles" per al concurs de l'Hospital d'Elda.

Amb aquesta recepta participe en el Concurs "Receptes sanes, lleugeres i equilibrades" per a celebrar el 30 Aniversari de l'Hospital General Universitari d'Elda.

Des de fa unes setmanes heu pogut vore l'enllaç d'aquest concurs a la dreta d'aquesta pàgina. Es poden presentar, fins el 31 d'octubre, receptes de primers, segons plats i postres. Ací vos deixe un primer plat fet amb verdures, llentilles i ou. L'he fet a casa, per a dinar, i ha agradat molt a tots; desitge que també vos agrade a vosaltres.

Ingredients (per a 4 persones):
Per al puré:
  • 4 cullerades d'oli d'olives
  • 1 ceba tendra gran (o 2 menudes)
  • 2 carlotes
  • 4 dents d'all
  • 2 tomaques madures
  • 400 g. de llentilles (jo les he posades pelades, però poden ser de qualsevol classe)
  • 1 culleradeta de pebre roig
  • 1 litre d'aigua (aproximadament)
  • sal
Per acompanyar:
  • 4 ous
  • sal
  • 12 tallades de pa
  • oli d'olives

Per a la vinagreta:
  • 3 cullerades d'oli d'olives
  • 1 cullerada de vinagre de Mòdena
  • 1 branqueta de julivert picat
  • Un pessic de sal
  • 1/2 culleradeta de pebre roig
Preparació:
Pelar i trossejar la ceba, les carlotes i els alls. Posar l'oli en una cassola i sofregir-ho un minuts.
Pelar i ratllar les tomaques. Incorporar-les a la cassola quan la ceba estiga transparent.
Coure uns minuts i afegir el pebre roig. Remenar.
Incorporar les llentilles i cobrir amb aigua.
Coure, a foc mitjà, durant 25 minuts (si les llentilles no són pelades pot ser necessiten més temps de cocció)
Triturar tot amb una batedora.
Fregir el pa en una paella, fins que quede daurat pels dos costats.
Traure i escórrer sobre paper de cuina.
Posar paper de film sobre un got.
Untar el paper amb oli i abocar damunt un ou.
Posar un poc de sal i embolicar-lo.
Repetir l'operació tres vegades més.
Coure els ous en aigua bullint durant dos minuts.
Traure i reservar fins el moment de servir. 
Fer la vinagreta amb el julivert, molt finament picat, el vinagre, l'oli, la sal i el pebre roig.
Traure l'ou del film.
Servir el puré calent, amb l'ou al mig, tres tallades de pa i la vinagreta per damunt.
Bon profit!

5 comentaris:

  1. Una recepta sana i molt gustosa, sobretot amb la vinagreta.
    I amb l'ou, ja tens un àpat complet ben bo!

    ResponElimina
  2. Julia moltes gràcies per esta recepta que per descomptat és perfecta per al concurs un plat de llentilles complet i tan ben presentat que estarà riquíssim.
    Un abraç

    ResponElimina
  3. Julia muchas gracias por participar en Nuestro concurso con esta estupenda receta.
    La verdad es que la has explicación estupendamente y has preparación un paso a paso fotográfico que me encanta. Es un plato que deberá estar delicioso.
    Te deseo mucha suerte.

    Un besazo

    ResponElimina
  4. Quina pinta més bona té. Ara mateix me'l mejaria......mmmmmm

    ResponElimina