Etiquetes

diumenge, 17 de novembre de 2013

Pastís de mousse de iogurt i confitura de carabassa.

Aquest pastís l'he fet amb el propòsit d'acabar un pot de confitura de carabassa que duia temps pel rebost, i ... ha resultat que ha agradat molt. Ara ja no me'n queda (de confitura) però segur que el repetiré amb qualsevol altre tipus de melmelada (pera, figues, tomaca, ...) A més, és molt senzill de fer, no necessita forn ni s'ha de coure res. Ací teniu la recepta:
Ingredients:
Per a la base:
  • 200 g. de galetes Maria
  • 100 g. de mantega a temperatura ambient

Per a la mousse:
  • 4 iogurts grecs sense sucre (500 g.)
  • 270 g. de formatge cremós (Philadelphia)
  • 150 g. de sucre
  • 200 ml. de nata per a muntar 
  • 100 ml. de llet
  • 5 fulls de gelatina neutra
Cobertura:
  • Melmelada  
Preparació:
Folrar la base d'un motle d'uns 26 cm. de diàmetre.
Triturar les galetes.
Mesclar amb la mantega i amassar bé.
Repartir la mescla per la base del motle.
Posar a remull, en aigua freda, les fulles de gelatina.
Barrejar el formatge i el iogurt amb una batedora.
Calfar la llet (es pot fer al microones, no cal que arribe a bullir).
Afegir el sucre i remenar.
Escórrer la gelatina i  dissoldre-la en la llet.
Incorporar aquesta mescla al formatge i el iogurt. Batre fins que quede homogeni.
Muntar un poc la nata, millor si no queda massa dura.
Integrar la nata a la barreja anterior amb moviments envolvents (amb una pala o llengua pastissera, no utilitzeu la batedora, es desmuntarà la nata).
Abocar la mousse damunt la base de galeta.
Deixar que qualle a la nevera durant unes hores.
Repartir la melmelada per damunt i tornar a la nevera fins el moment de servir.
Desmotlar i servir.
Bon profit!

1 comentari:

  1. aquest tipus de pastissos m'encanten! Textura de mousse i sabors refrescants...
    Amb la melmelada de carbassa ha de quedar ben original.

    ResponElimina