Etiquetes

diumenge, 1 de desembre del 2013

Tiramisú

Aquest tiramisú el vaig fer per primera vegada ja fa molt de temps, quan el vaig descobrir al blog de Gemma: "La cuina de casa". El motiu que em va dur a preparar-lo va ser que l'ou estava cuit, sempre m'ha fet molta por incloure ou cru en els menjars, sobre tot el rovell; és per això que no acostume a preparar massa aquest dolç, per això i perquè a casa tampoc és de les coses que més agrada. Però aquest va ser tot un èxit, l'Amaretto li dona un sabor especial. No té cap complicació, tan sols cal començar un parell de dies abans.
Vos explique tal i com l'he fet jo, si voleu vore l'original a l'enllaç de dalt el podeu trobar, fins i tot Gemma té penjat el vídeo on l'explica el cuiner Oriol Balaguer.
Ingredients: (jo he fet el doble de totes les mesures i m'han eixit 10 racions)
Bescuit: (es podeu estalviar aquest pas i comprar-lo fet, o utilitzar bescuits de soletilla)
  • 3 ous
  • 75 g. de sucre
  • 50 g. de farina
  • 25 g. d'ametla molta (si no voleu utilitzar ametla poseu 75 g. de farina)

Crema de mascarpone:
  • 250 ml de nata (35% MG)
  • 250 g. de Mascarpone
  • 50 g. de sucre
  • 2 rovells d'ou
Almívar:
  • 200 ml de cafè (pot ser descafeinat, clar)
  • 10 g. de sucre
  • 50 ml. de licor d'Amaretto ( Si teniu problemes amb l'alcohol, perquè xiquets menuts van a menjar-ne, simplement no el poseu)
Xocolate en pols.

Preparació:
Dos dies abans preparar la planxa de bescuit:
Preescalfar el forn a 200º.
Separar les clares i muntar-les a punt de neu amb el sucre.
Afegir els rovells i seguir batent.
Incorporar la farina i l'ametla. Integrar-ho tot.
Folrar una llauna amb paper de forn.
Repartir la mescla per damunt i coure al forn durant 10 minuts.

El mateix dia posarem a coure la nata amb els 50 g. de sucre, en un cassó al foc.
En un altre recipient deixarem preparats els dos rovells.
Anem remenant la nata amb el sucre i, quan arranque el bull, ho traurem del foc i ho abocarem "al fil" sobre els rovells, sense parar de batre'ls fins que estiga tot ben mesclat.
Seguidament colarem aquesta mescla sobre el mascarpone i ho barrejarem tot.
Quan estiga tèbia, guardarem la crema a la nevera.

Al dia següent preparem el cafè i el barregem amb els 10 g. de sucre i l'Amaretto. Deixem que es refrede un poc.
Muntem la crema que teníem a la nevera amb una batedora, no ha de quedar massa dura.
Tallem la planxa de bescuit amb un tallapastes, o amb un got si no disposem d'aquest utensili.
Mullem el bescuit amb el cafè i deixem escórrer sobre una reixa.
Posem als gots dues cullerades de crema.
Un tros de bescuit.
Dues cullerades més de crema.
Un altre tros de bescuit.
I acabem d'omplir el got amb crema.
Ho guardem a la nevera fins el moment de servir.
Empolsem amb xocolate i...
Bon profit!

2 comentaris:

  1. Aquesta recepta la vaig llegir a l'Oriol Balaguer, i també m'agrada per això dels rovells crus. Però s'ha de reconèixer que l'autèntic tiramisú no porta nata, eh? Tot i així, sovint també faig aquesta recepta. I a casa nostra el tiramisú sí que té èxit ;)
    Presentat en gots queda super elgant!

    ResponElimina
  2. Presentat així en gotets queda molt bonic i super pràctic a l'hora de portar les postres a taula.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina