Etiquetes

dimecres, 1 de gener del 2014

Galta de vedella.


Comencem l'any amb el desig que tot vaja millor que l'anterior, salut, pau i treball per a tot el món.

Vos deixe una recepta molt gustosa i a la vegada sana, una carn molt tendra amb la que teniu l'èxit assegurat per a un dinar en família o amb amics.
Ingredients:
  • 4 galtes de vedella (aproximadament una galta per a dues persones)
  • 100 ml. d'oli d'olives
  • 2 carlotes
  • 1 ceba
  • 1 all porro
  • 500 ml. de vi negre
  • 500 ml. de caldo de carn
  • Sal i pebre
  • Romer, timonet i una fulla de llorer
  • Creïlles i bolets per acompanyar

Preparació:
Si ho prepareu el dia d'abans sempre quedarà amb més sabor.
Salpebrar la carn.
Pelar i picar les carlotes, la ceba i l'all porro.
Calfar l'oli en una cassola ampla.
Daurar lleugerament les galtes per tots els costats. Traure i reservar.
Sofregir, en el mateix oli, les verdures.
Incorporar la carn i el vi. Deixar bullir fins que reduïsca a la mitat.
Afegir el caldo i les herbes aromàtiques. (Si no disposeu de caldo de carn podeu posar aigua, la galta, les verdures i el vi ja aporten suficient sabor)
Deixar coure a foc mitjà unes dues hores.
Passat aquest temps traure les galtes de la cassola.
Reduir la salsa a foc fort uns 15 minuts. Passar la salsa per un colador (o xino) i tornar-la a la cassola.
Rectificar el punt de sal.
Ara que la carn estarà més freda, fer-la a tallades grosses i incorporar-la a la cassola de nou. Deixar-la allí amb el foc apagat.
Preparar l'acompanyament:
Jo he utilitzat una bossa de bolets variats congelats i un parell de bosses de creïlles per fer al vapor, però ho podeu acompanyar amb el que més vos agrade: arròs bullit, xampinyons, creïlles al forn, cous-cous, ...
En una paella calfar dues cullerades d'oli d'olives i coure els bolets segons les instruccions del paquet.
Posar les creïlles al microones el temps que indica l'envase. Traure i esperar que es refreden un poc.
Pelar-les i incorporar-les als bolets.
Abans de servir incorporar els bolets i les creïlles a la cassola i calfar amb la carn i la salsa. 

Feliç 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada