Etiquetes

diumenge, 26 de gener de 2014

Cafloutis de cireres i figues

Una cafloutis és un pastís amb textura entre flam i bescuit. Va farcit de fruita (cireres, albercocs, peres...) i es pot servir fresc o tebi.
Aquest estiu vaig fer confitura i conserva en almívar de molts tipus de fruita: figues, préssecs, cireres, albercocs, ... Vaig omplir el rebost de pots per anar consumint al llarg de l'any. És per això que he fet aquesta cafloutis amb cireres i figues en almívar; la fruita fresca quedaria amb un color molt més intens, però de sabor no ha resultat gens mal.
Ingredients:
  • 3 ous
  • 120 g. de sucre
  • 150 ml. de llet
  • Una culleradeta d'essència de vainilla (opcional)
  • 50 g. d'ametla molta
  • 30 g. de farina
  • 250 g. de fruita (en aquest cas: cireres i figues en almívar)

Preparació:
Preescalfar el forn a 180º.
Folrar un motle, d'uns 20 cm. de diàmetre, amb paper de forn.
Escórrer la fruita i traure el pinyol a les cireres.
Distribuir-la pel fons del motle.
Batre els ous amb el sucre.
Incorporar la llet i l'essència de vainilla. Batre.
Mesclar la farina amb l'ametla i afegir-ho.
Integrar-ho tot i abocar-ho lentament sobre la fruita. S'ha d'anar amb molta cura perquè la fruita se'n va cap amunt i es desorganitza quan li tirem damunt la mescla.
Coure al forn durant 30 minuts aproximadament.
Traure del forn i deixar que es refrede.
Empolsar amb sucre glas.
Guardar a la nevera o servir a temperatura ambient.
Bon profit!

1 comentari:

  1. la clafouís és un dels meus pastissos preferits. Amb figues ha de quedar molt bo!
    T'ha quedat al punt just de cocció, de vici total!

    ResponElimina