Etiquetes

dimarts, 29 d’abril de 2014

Cupcakes de carlota

Per als dies de Pasqua sempre m'agrada preparar, entre altres dolços, algun tipus de cupcakes. Als més joves els agraden molt, resulten atractius i no tenen que esperar que tallem el pastís, simplement n'agafen un, pregunten: "De què són?", i a menjar-ne.
Aquest any vaig decidir fer-los de carlota. He adaptat una recepta d'un pastís que fa molt de temps que prepare i per a decorar-los he fet unes carlotetes de massapà. 
Ací teniu la recepta:
Ingredients:
Per al bescuit:
  • 150 g. de farina
  • 150 g. de sucre
  • 150 ml. d'oli de girasol
  • 50 g. de nous
  • 50 g. de panses sense pinyol
  • 2 ous XL
  • 200 g de carlota 
  • Una culleradeta de llevat Royal
  • 1/2 culleradeta de canella en pols

Per al glassejat:
  • 200 g. de Philadelphia
  • 150 g. de mantega a temperatura ambient
  • 250 g. de sucre glas

Per a la carlota:
  • 100 g. de farina d'ametla
  • 100 g. de sucre glas
  • Una cullerada d'aigua
  • Colorants alimentaris (taronja i verd)

Preparació:
Preparar primer les carlotes de massapà:
Mesclar l'ametla, el sucre i la cullerada d'aigua.
Separar 1/5 part de la massa i afegir-li el colorant verd. Mesclar bé i reservar.
A la resta del massapà li posem colorant taronja.
Fer borletes amb el massapà taronja i estirar-les d'un costat com si anàrem a fer una rosquilleta.
Amb el massapà verd farem tires molt fines i n'enganxarem dues a cada carlota.
Reservar les carlotes i preparar el bescuit:
Preescalfar el forn a 180º.
Picar les nous i les panses.
Pelar les carlotes, ratllar-les o picar-les amb un robot.
Posar en un recipient els ous i el sucre, batre durant uns minuts.
Afegir l'oli, seguir batent.
Incorporar la carlota, les nous i les panses. Integrar-ho tot bé.
Mesclar la farina amb el llevat i la canella. Tamisar-ho bé.
Afegir-ho a la mescla anterior i remenar bé.
Posar motles de paper en una safata per a coure magdalenes.
Omplir els motles sense sobrepassar les 3/4 parts.
Coure durant 15 minuts.
Preparar el glassejat:
Posar tots els ingredients en un recipient i batre fins obtindre una textura cremosa.
Col·locar el glassejat dins d'una mànega pastissera i reservar a la nevera perquè agafe consistència.
Una vegada estiguen freds els cupcakes, decorar-los amb el glassejat i col·locar damunt una carlota.
Bon profit!

1 comentari:

  1. T'han quedat perfectes! I la pastanaga sembla de veritat, no m'estranya que el conill se la miri amb tant delit :)

    ResponElimina