Etiquetes

dilluns, 12 de maig de 2014

"Challah" (Pa jueu)

Els passats Nadals la meva germana em va regalar una subscripció a la revista CUINA. Tota una grata sorpresa de la qual gaudisc cada mes. És d'aquesta revista d'on he tret la recepta del pa jueu. És un pa que requereix paciència, cal pastar-lo i deixar que augmente de volum varies vegades, però el resultat paga la pena, queda molt esponjat i tendre.
Ací vos deixe la recepta:
Ingredients:
  • 400 g. de farina de mitja força + 200 g. de farina de força (jo he utilitzat 600 g. farina d'espelta)
  • 2 ous
  • 2 rovells d'ou
  • 190 g. d'aigua
  • 45 g. d'oli d'olives
  • 45 g. de sucre
  • 11 g. de sal
  • 15 g. de llevat fresc
Per untar:
  • 1 ou i un pessic de sal
  • llavors de rosella

Preparació:
Barrejar tots els ingredients de la massa, manualment o amb robot. Es convenient que els ous estiguen a temperatura ambient i l'aigua temperada. 
Deixar la massa tapada en un lloc càlid durant 10 minuts.
Destapar i amassar durant uns 5 minuts. Tapar i deixar reposar 10 minuts.
Repetir períodes de pastat (5') i repòs (10') fins a 4 vegades.
Passar la massa a un recipient untat amb oli, tapar-la bé i deixar-la reposar dues hores.
Passades les dues hores, pastar-la uns segons per desgasar-la.
Dividir la massa en dues porcions iguals.
Formar dues boles, rodant la massa damunt d'una superfície untada amb oli
Una de les dues porcions l'he posada en un motle.
I amb l'altra he fet una trena:
Partir en tres parts, seguint el mateix procediment de fer boles. 
Allargar-les fins que queden prou fines.
Formar la trena amb les tres tires.
Col·locar la trena sobre una llauna untada amb oli, o folrada amb paper de forn.
Untar amb l'ou batut amb un pessic de sal.
Deixar que puge, durant dues hores més, dins del forn apagat i amb un recipient ple d'aigua calenta.
Tornar a untar amb ou i empolsar amb les llavors de rosella.
Preescalfar el forn a 200º.
Coure el pa durant 10 minuts, baixar la temperatura a 180º i coure'l 10 o 15 minuts més.
Bon profit!

1 comentari:

  1. Aquests pans amb una fermentació tan llarga queden molt gustosos.
    A tu t'ha quedat super esponjós i amb un color preciós, val la pena la feinada i l'esforç!

    ResponElimina