Etiquetes

dissabte, 6 de desembre de 2014

Coca de poma "Xelo"

Xelo és la mare de la meua companya Salomé. Li agrada molt fer dolços, i els fa boníssims. Quasi a diari elabora alguna cosa per berenar els seus nets, Salomé ho porta a l'escola i acabem provant-ho tots.
Aquesta coca ens va agradar molt i li vam demanar la recepta. És molt senzilla i ràpida de fer. Jo ja l'he preparada unes quantes vegades i s'acaba igual de ràpid que es prepara.

Ingredients:
- 6 ous
- 2 gotets (de vi) de farina (200g.)
- 2 gotets de sucre (300g.)
- 1 i 1/2 gotets d'oli de girasol (150ml.)
- Ratlladura de pell de llima
- 1 sobre de llevat Royal
- 2 pomes
- Melmelada d'albercoc, préssec, poma, ... (la que tingueu)
Preparació:
Preescalfar el forn a 180°
Separar les clares dels ous i muntar-les a punt de neu.
Afegir el sucre, seguir batent.
Incorporar els rovells, l'oli i la ratlladura de llima.
Per últim, mesclar amb la farina i el sobre de Royal.
Abocar la mescla a una llauna, prèviament folrada amb paper de forn.
Pelar les pomes, tallar-les i posar-les arreglades sobre la mescla.
Coure al forn durant 30 minuts.
Només la traiem del forn, li posem quatre o cinc cullerades de melmelada i la repartim bé per damunt de tota la coca.
Deixem refredar i ... a berenar.
Bon profit!














2 comentaris:

  1. Quin tall més maco ha sortit !! M'apunto la recepta perquè m'encanten aquests cócs de poma! Una abraçada! Anna de retallsdecuina.cat

    ResponElimina
  2. mmm.. quins esmorzars més dolços que teniu :)
    Fa una pinta deliciosa, ara mateix en menjaria un bon tall per esmorzar!

    ResponElimina