Etiquetes

dilluns, 20 d’abril del 2015

Coca de llima


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgt1WmRhgcC_wSo4VEjML2zbVSZ4cDhIQ9XyGCOgXm2Ik2rfBemncBks2WiOhy7laP5VWsWgjJfT5EJcyZ5AHq6TZfnuCZ-6CriBunBNb4otPM6FQEY3zCxo464bPqjC2HWTY6rmfNnW7zQ/s1600/IMG-20141013-WA0022.jpg
Al mes d'abril li ha tocat el torn per al repte "Del blog al plat" a viscA LA CUINA. Desprès de tafanejar bé per tot el blog, m´he decidit per fer la coca de llima. La raó ha estat molt simple, acostume a fer una coca cada setmana per berenar (algunes setmanes en faig dues), així que, quan vaig veure aquesta, ho vaig tindre clar de seguida.
He fet dues versions: una exactament igual que la recepta original, i la meva amb ametla. 
Jo i la meva obsessió amb l'ametla! Si la coca amb farina ja està molt bona, esponjosa i suau, la que he fet amb ametla està per a no parar fins que s'acabe.
Ací vos deixe la recepta:
Ingredients:
  • 4 ous (M)
  • 250 g. de farina (o 150 g. de farina i 100 g. d'ametla molta)
  • Un sobre de llevat Royal
  • 250 g. de sucre
  • 100 ml. de suc de llima  (també he posat la ratlladura d'una llima)
  • 90 ml. de llet
  • 50 ml d'oli de girasol
  • Sucre glas per a empolsar


Preparació:
Preescalfar el forn a 180º.
Separar les clares dels ous i muntar-les a punt de neu amb la mitat del sucre. Reservar.
Muntar els rovells amb la resta del sucre.
Afegir (als rovells) la farina mesclada amb el llevat (i l'ametla, en el cas que decidiu posar-ne), el suc i la ratlladura de llima, la llet i l'oli. Anar integrant-ho tot poc a poc.
Finalment, incorporar les clares muntades amb molta cura perquè no perden volum.
Folrar un motle amb paper de forn i abocar la massa.
Coure al forn durant uns 30 minuts. 
Traure del forn i deixar refredar.
Traure la coca del motle i empolsar amb el sucre glas.


Bon profit!
Sense ametla.
Amb ametla.

8 comentaris:

  1. Oooh! que esponjosa! amb amb el gustet de la llima ha d'estar super!!!

    ResponElimina
  2. Oooh! que esponjosa! amb amb el gustet de la llima ha d'estar super!!!

    ResponElimina
  3. Una recepta molt ben triada pel repte d´aquest mes!!! Aquest coc té un tall fantàstic. Bona setmana!

    ResponElimina
  4. ja es veu esponjosa ja!, i l'ametlla li dona un toc bonissim a tots els cocs. Així amb la llima ha de ser ben especial!. Gràcies per participar!

    ResponElimina
  5. Em fa molta il·lusió que hagis escollit aquesta coca perquè és una de les que més faig perquè ens agrada molt! La teva versió amb ametlla ha de ser espectacular, la provaré segur! Gràcies per haver-te endinsat al meu blog, una abraçada!

    ResponElimina
  6. A vegades les fotos ho diuen tot! I és que veu perfectament com t'ha quedat d'esponjosa! A casa també ens agrada la textura que l'ametlla molta dóna als bescuits! I el puntet de la llima, ha de ser refrescant, oi? Un petonet!

    ResponElimina
  7. Ufff! Quines coques. Tenen una pinta impressionant.
    Petonets
    Conxita

    ResponElimina
  8. La d'ametlla encara ha de ser més bona!
    Ara mateix en menjaria un bon tall per esmorzar amb el cafè amb llet, mmmm....

    ResponElimina