Etiquetes

dijous, 9 d’octubre del 2014

Pastís de carabassa

"Carabassa m'han donat,
jo l'he presa per meló.
Més m'estime carabassa,
que dormir amb un  pendó".

"Ja ve Cento de ca la núvia,
ja ve Cento malhumorat.
I sa mare li diu a Cento:
carabassa t'hauran donat"

Moltes són les dites i cançons que parlen de "donar carabassa" amb el significat de desaprovació, i no entenc per quina raó. Un simple tros de carabassa torrada resulta deliciós, i no cal parlar de les postres, pastissos, purés, ... que podem fer amb aquest producte tan típic de la tardor.
El pastís de hui el podeu fer amb una base de pasta de full, o sense ella, de les dues maneres està fabulós. És convenient triar una carabassa de bona varietat, així teniu l'èxit assegurat.
Anem amb la recepta:
Ingredients:
  • Una làmina de pasta de full (opcional)
  • Un quilo de carabassa (ja torrada i neta)
  • 4 ous
  • 50 ml. d'oli suau
  • 200 g. de sucre
  • 150 g. de farina
  • Un iogurt natural
  • Un sobre de llevat Royal
  • 150 g. de xocolate pur
  • 50 g. de mantega

Preparació:
Si decidim posar-li base:
Preescalfar el forn a 200º.
Estendre la pasta de full sobre un motle d'uns 26 cm de diàmetre (utilitzeu el mateix paper on va embolicada la pasta).
Posar damunt un altre paper de forn.
Poseu un altre motle damunt per evitar que la pasta de full s'unfle (també es poden posar cigrons o fesols).
Coure al forn durant uns 10 minuts.
Mentrestant prepararem el farcit:
Separar les clares dels rovells i muntar-les a punt de neu.
Afegir el sucre, els rovells, el iogurt, l'oli i seguir batent.
Finalment incorporar la carabassa i la farina, barrejada amb el llevat.
Abocar la mescla sobre la base i coure al forn a 180º durant 30 - 40 minuts (depèn de forns).
Punxar el pastís per veure quan està cuit (la forqueta ha d'eixir neta).

Deixar que agafe temperatura ambient i preparar la cobertura:
Posar el xocolate a trossos dins d'un recipient apte per a microones.
Afegir la mantega i fondre al microones durant dos minuts.
Mesclar bé i estendre sobre el pastís.
Si el poseu a la nevera s'aconsella traure'l un poc abans de servir-lo, per poder tallar bé la cobertura de xocolate.
Bon profit!

3 comentaris:

  1. mmm... m'encanta! Quedar d'un taronja preciós i la combinació de la carbassa amb la xocolata ha de ser sensacional.

    ResponElimina
  2. A mi m'encanta la combinació xocolata - carabassa... per tant aquest pastís m'encantaría segur!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Espectacular,me guardo esta receta en favoritos😉😋

    ResponElimina