Etiquetes

diumenge, 19 d’octubre de 2014

Del blog al plat: "Crema catalana de carabassa"


Aquest mes Mercè, del blog "Destapant cassoles", ha proposat un joc: "Del blog al plat". Es tracta de versionar una recepta d'un determinat blog i publicar la recepta el dia 20 de cada mes.
Per començar ha triat el blog de Gemma Clofent, "La cuina de casa".
A mi m'ha semblat una idea fantàstica, una manera de descobrir a fons els blogs que ens vaja proposant.
"La cuina de casa" és el primer blog de cuina, concretament de rebosteria, que recorde haver visitat; me'l va recomanar la meva germana ja fa uns quants anys i, des d'aleshores, no he deixat de fer i recomanar moltes de les seves receptes, tan senzilles la majoria d'elles i, a la vegada, espectaculars. 
Desprès de repassar totes les seves receptes m'he decidit per la "Crema catalana de carabassa", per això de ser un producte de la tardor, i perquè m'ha semblat molt fàcil. Li he afegit un poc de sucre i ametla molta i he canviat la nata per llet d'ametla.

Ací teniu la recepta:

Ingredients:
  • 225 g. de carabassa torrada
  • 2 ous
  • 2 g. de sal
  • 175 ml. de llet d'ametla
  • 30 g. d'ametla molta
  • 50 g. de sucre 
  • Sucre per cremar damunt
  • Ametles filetejades


Preparació:
Posar una llauna amb un dit d'aigua dins del forn i preescalfar-lo a 150°.
Mesclar la carabassa torrada, els ous, la sal, el sucre i l'ametla molta en un recipient.
Posar la llet en un cassó al foc fins que arranque el bull.
Traure la llet del foc i abocar-la al recipient on tenim la resta d'ingredients.
Triturar tot junt.
Passar-ho per un colador o "xino" i distribuir en plats o cassoletes. (Amb aquestes quantitats  he fet 4 racions).
Embolicar dues vegades amb paper film i coure al bany Maria (dins l'aigua que tenim al forn) uns 15 minuts.
Traure del forn, deixar refredar i guardar a la nevera unes 6 hores.
A l'hora de servir empolsar amb sucre i cremar-lo.
Adornar amb ametles filetejades.
Bon profit!

8 comentaris:

  1. ueeeeeeeeeeeeeeeeeee! Moltes gràcies per participar!!!! Quina il·lu :)
    ostres, m'encanta la idea de substituir la nata per llet d'ametlles, així ha de quedar més gustós. Ho provaré ;)
    I amb les ametlles per sobre queda molt ben presentat.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Moltissimes gràcies Julia per participar!, has fet una recepta bona, gustosa i amb molt de gust!. T'espero al Novembre!

    ResponElimina
  3. Aquesta l'haig de provar! Des de que vaig descobrir la carbassa a la cuina, que m'apunto totes les receptes que trobo amb aquest ingredient! Una abraçada
    retallsdecuina.cat

    ResponElimina
  4. Hola, Júlia!! No et coneixia encara. T'he trobat gràcies al repte de la Mercè, al que jo també vaig participar. Em sembla una crema catalana boníssima, la que proposes.! Ja seguiré les teves noves receptes al blog, ara em faig seguidora! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també he conegut molts blogs nous amb aquest repte. Quina meravella.
      Una abraçada
      Júlia.

      Elimina
  5. Ai Júlia, quina pinta més bona aquesta crema catalana!!!

    ResponElimina
  6. Molt bona ha de ser aquesta crema amb carabassa!
    la gemma tot el que són postres ho broda, veritat?

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. m'agrada també la idea de la llet d'ametlles.. en prenc nota!!!
    Feliç 2015!!!

    ResponElimina