Etiquetes

divendres, 12 de febrer de 2016

Corona d'escuma

Aquest és un d'eixos dolços que recorde de la meva infància, un suflé ben esponjós sobre natilles. Ma mare havia oblidat la recepta i hem tingut que preguntar a la tia Mª Carmen, ella té una memòria infal·lible per a aquestes coses. Ací la teniu:
Ingredients:
  • 6 ous (grans)
  • 18 cullerades de sucre
  • 500 ml. de llet 
  • Una cullerada de Maizena
  • Sagí per untar el motle
  • Un motle per a corona

Preparació:
Untar el motle amb abundant sagí.
Preescalfar el forn a 180º.
Separar les clares dels ous i muntar-les a punt de neu amb sis de les cullerades de sucre.
Posar en un cassó al foc unes altres sis cullerades de sucre i deixar que agafen un color daurat. No remenar.
Abocar el caramel a la merenga, al mateix temps que remenem sense parar.
Repartir la mescla pel motle.
Coure al forn durant uns 20 minuts.
Preparar les natilles:
Barrejar la Maizena amb les sis cullerades de sucre restants.
Mesclar-ho amb la llet i els rovells d'ou. (Podeu afegir una corfa de llima, una branca de canyella o una beina de vainilla).
Posar-ho en un cassó al foc i coure-ho sense deixar de remenar fins que comence a espessar.
Desmoblar la corona.

Servir fresc sobre les natilles.
Bon profit!

2 comentaris: