Etiquetes

dijous, 12 d’octubre de 2017

Pastís de torró

Dilluns passat, 9 d'octubre, els amics vam anar de dinar. Per als postres vaig preparar aquest pastís de mus de torró, crema d'ou i xocolate. Tenia dubtes de si resultaria molt embafador però no, va agradar molt.
Ingredients:
Base:

  • 3 ous
  • 125 g de farina d'ametla
  • 125 g de sucre
  • Una cullerada de farina
Almívar:

  • 100 ml d'aigua
  • 100 g de sucre
  • Una copa de mistela (pot ser un altre licor, o podeu no posar-ne)
Mus:

  • 500 ml de nata
  • 6 fulles de gelatina
  • 4 ous
  • 500 g de torró de Xixona
  • 100 g de sucre
Crema d'ou:

  • 4 ous
  • 175 g de sucre
  • 50 ml d'aigua
  • 25 g de mantega
Xocolate:

  • 100 g de xocolate pur
  • 25g de mantega
Preparació:
Fer primer la base del pastís:
Escalfar el forn a 200º.
Folrar la base d'un motle d'uns 28 cm de diàmetre.
Separar els rovells de les clares.
Muntar les clares a punt de neu.
Incorporar el sucre i seguir batent.
Afegir els rovells, lleugerament batuts.
Barrejar l'ametla amb la cullerada de farina i abocar-ho a la mescla anterior.
Integrar-ho tot bé amb moviments envolvents.
Abocar al motle i coure al forn uns 10 minuts.
Traure del forn i deixar refredar.

Preparar l'almívar:
Posar en un cassó al foc l'aigua i el sucre.
Bullir 2 o 3 minuts.
Traure del foc i deixar refredar.

Preparar la mus:
Reservar 50 ml de nata per desfer la gelatina.
Muntar la resta de la nata i reservar-la a la nevera.
Separar els rovells de les clares.
Muntar les clares a punt de neu i afegir-li el sucre. Reservar.
Posar la gelatina a hidratar en aigua freda.
Picar el torró molt fi amb un ganivet. No utilitzeu una picadora, es farà tot una pasta.

Calfar la nata reservada (30" al microones)
Escórrer la gelatina i desfer-la en la nata.
Abocar-ho a un recipient on tindrem els rovells. Remenar bé.
Incorporar el torró picat i mesclar.
Afegir les clares muntades i després la nata.
Mesclar tot bé.
Muntar el pastís:
Desmotlar el bescuit i posar en el plat on el presentarem, amb la part porosa cap amunt.
Afegir la mistela a l'almívar i banyar el bescuit amb la mescla.
(He posat una tira de paper d'acetat però també podeu utilitzar la roda del motle per donar-li la forma al pastís).
Abocar la mus i reservar a la nevera fins que qualle.
Fer la crema d'ou:
Posar el sucre i l'aigua al foc. Utilitzar un termòmetre de sucre per controlar la temperatura.
En un altre recipient batem els ous.
Quan el sucre estiga a 114º traure'l del foc i abocar-lo, "al fil" i sense deixar de remenar als ous batuts. (No aboqueu els ous al sucre, quallarien de seguida i no quedaria bé la crema).

Passar la mescla al cassó anterior i coure-la al foc a temperatura mitjana, sense deixar de remenar fins que qualle.
Una vegada quallada la traure-la del foc i incorporar la mantega.
Passar ara la crema per un colador perquè quede ben fina i es refrede.
Repartir la crema per damunt del pastís i deixar a la nevera de nou.
Preparar el xocolate:
Desfer el xocolate al bany Maria amb la mantega.
Posar sucre per damunt de la crema d'ou i cremar-lo.
Traure la cinta de paper d'acetat i untar les vores amb el xocolate.
He posat també unes ametles amb xocolate per damunt. 
Es pot deixar al congelador i traure´l unes hores abans de consumir-lo.
Bon profit!!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada