Etiquetes

diumenge, 12 de maig de 2013

Cupcakes de Toffee

Quan et menges un cupcake poden passar dues coses: que et quedes amb ganes de menjar-ne un altre, o... que et semble que t'has menjat tot el plat. És el cas d'aquests, els dàtils i nous que porten els fan molt saborosos i consistents.
Els he trobat al llibre BOUTIQUE de PASTELERIA, de l'afamada pastissera anglesa PEGGY PORSCHEN


Ací vos deixe la recepta:
Ingredients:
Bescuit:

  • 70 ml. d'aigua
  • 290 g. de dàtils desossats
  • 1 i 1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 130 g. de mantega a temperatura ambient
  • 240 g. de sucre "mascabado" (l'he posat moreno)
  • 290 g. de farina amb llevat incorporat
  • 1 i 1/2 culleradeta de bicarbonat sòdic
  • 3 ous grans
  • 145 g. de nous 

Almívar:

  • 150 ml. d'aigua
  • 150 g. de sucre blanc

Farcit:

  • 250 g. de dolç de llet

Glassejat:

  • 200 g. de formatge crema (Philadelphia)
  • 200 g. de mantega a temperatura ambient
  • 500 g. de sucre glas (potser la propera vegada en pose sols 400g.)
  • 120 g. de dolç de llet

Decoració:

  • Dàtils
  • Nous
  • (Al llibre estan decorats amb una fulla de massapà).
Preparació:
Posar els dàtils en un recipient i abocar damunt els 70 ml. d'aigua bullint.
Deixar reposar 20 minuts.
Preescalfar el forn a 180º.
Picar els nous i torrar-los al forn 5 minuts. Reservar.
Escórrer els dàtils, picar-los finament i afegir l'extracte de vainilla. Reservar.
Batre la mantega amb el sucre fins que quede una massa esponjosa.
Tamisar la farina amb el bicarbonat.
Afegir els ous, d'un en un, a la mantega batuda, alternant amb la farina: un ou, dues o tres cullerades de farina... No abocar un ou fins que l'anterior no estiga ben integrat a la massa.
Acabar d'incorporar tota la farina.
Afegir els dàtils i els nous.
Mesclar lleugerament.
Col.locar càpsules de paper (24 unitats aproximadament) en una safata (o dues) apropiada per a coure cupcakes.
Repartir la mescla en els motles. No omplir més de 3/4 parts del motle.
Coure de 15 a 20 minuts. (Es pot comprovar el punt de cocció punxant amb un palet al mig, si ix net ja està cuit).
Mentre estan al forn preparar l'almívar:
Posar al foc l'aigua i el sucre, i coure a foc baix fins que el sucre estiga desfet. Reservar.
Traure els cupcakes del forn i esperar 10 minuts.
Mullar-los amb l'almívar amb l'ajuda d'un pinzell. Deixar que es refreden un poc més, traure´ls de la safata i posar-los sobre una graella.
Preparar el glassejat:
Batre la mantega amb el sucre fins que quede esponjós.
Afegir el formatge poc a poc sense deixar de batre.
Incorporar el dolç de llet i seguir batent a velocitat baixa, fins que quede una massa homogènia.
Guardar a la nevera.
Embolicar els cupcakes, si estan ja freds, amb paper film i deixar-los també a la nevera, almenys una hora.
Posar el glassejat en una manega pastissera amb boca gran.
Traure els cupcakes de la nevera i llevar el film.
Amb l'ajuda d'un descorador de pomes, traure un tros de la part superior central.
Omplir el buit que hem deixat amb dolç de llet.
Col.locar el glassejat dins d'una manega pastissera de boca ampla i distribuir-lo per damunt dels cupcakes.
Finalment decorar amb un dàtil farcit amb un tros de nou.
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada