Etiquetes

dissabte, 6 de juliol de 2013

Amanida de llentilles

Hui vos porte un recepta ben diferent, res de dolç.
Ara a l'estiu no abellix gens, als menys a ma casa, menjar-se un plat de llentilles estofades, però preparades d'aquesta manera la cosa canvia prou.
Es tracta d'un plat molt complet, els aminoàcids essencials que no tenen les llegums els trobem als cereals, i viceversa. És per això que la combinació de les llentilles amb l'arròs ens aporta proteïna completa.
Anem amb la recepta:
Ingredients:
  • Un pot gran de llentilles cuites (preferiblement de la varietat "pardina")
  • 200 g. d'arròs
  • Un o dos pebres italians
  • Una ceba tendra
  • Dos tomaques madures grans
  • Dos llaunes de tonyina en conserva

Preparació:
Posar aigua en un cassó al foc amb un pessic de sal i un xorret d'oli.
Abocar l'arròs quan comence a bullir l'aigua.
Remenar i coure de 10 a 15 minuts.
Traure del foc i colar-lo inmediatament.
Posar l'arròs bullit en un recipient ample.
Escórrer les llentilles i incorporar-les a l'arròs.
Rentar i picar el pebre i la ceba. Afegir-ho a l'arròs i les llentilles.
Pelar i ratllar les tomaques. Incorporar-les.
Finalment escórrer l'oli de la tonyina i afegir-la a la resta d'ingredients.
Remenar tot i reservar a la nevera fins el moment de servir.
Es pot amanir amb un bon oli d'olives i un poc de vinagre, amb maionesa, o ... el que més vos agrade.
Bon profit!

1 comentari:

  1. A l'estiu jo també prefereixo les llegums en amanida.
    I llenties amb arròs fan una proteïna completa, un plat molt sa!

    ResponElimina