Etiquetes

dilluns, 29 de juliol de 2013

Fartons


Aquestos dies està apretant la calor i abellix una orxata ben fresca. Per acompanyar-la res millor que uns bons fartons casolans.
Ací teniu la recepta:
Ingredients:
  • 100 ml. d'aigua
  • 100 ml. d'oli de girasol
  • 50 g. de llevat fresc
  • 600 g. de farina de força
  • 2 ous
  • 100 g. de sucre
  • 1/2 culleradeta de sal
  Per al glassejat:
  • 100 g. de sucre glas
  • Dos cullerades d'aigua
  • Sucre glas per empolsar
Preparació:
Manual:
Mesclar la sal amb la farina i formar un volcà amb ella dins d'un recipient ample, o damunt d'una superfície.
Fer un clot al mig i abocar els ous i el sucre.
Desfer el llevat en l'aigua (tèbia) i afegir-lo.
Mesclar i anar incorporant l'oli.
Fer una bola i deixar-la reposar, tapada, de 20 a 30 minuts, fins que doble el volum.
Amb Thermomix:
Posar dins la màquina l'aigua, l'oli, el sucre, els ous i el llevat.
Programar 2' ,T. 37º, vel. 2.
Afegir la farina i la sal.
Mesclar 15'', vel. 6, i amassar 2', got tancat, velocitat espiga.
Deixar reposar la massa, fins que ixca per bocal.
Traure la massa, amassar un poc i donar-li forma de bola.

Dividir la massa en 30-32 porcions, tapar i deixar reposar uns 10 minuts.
Estirar cada porció amb l'ajuda d'un corró.
 Enrotllar cada tira, per la part més llarga.

 Col.locar els fartons sobre una llauna, folrada amb paper de forn. 
 Tapar i deixar reposar durant una hora, ...
 ... que vagen unflant.
 
 Preescalfar el forn a 180 º i coure'ls de 10 a 15 minuts.
 Deixar que es refreden sobre una reixa.
Preparar una glassa amb els 100 g. de sucre glas i les dos cullerades d'aigua molt calenta.
Untar els fartons amb la glassa.
 I empolsar-los amb més sucre glas.
 I... a berenar. 
 Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada