Etiquetes

dimarts, 29 de desembre de 2015

Canelons de peix

Enguany, per al dinar de Nadal, vaig optar per fer aquests canelons de peix. Si aconseguiu un bon peix i marisc, el resultat és deliciós. Els podeu preparar la vespra i acabar de coure'ls just abans de menjar-los.
Ací vos deixe la recepta:
Ingredients:
  • Una bona cua de lluç
  • 6 cuetes de rap
  • 1 k. de llagostins
  • 2 alls porros
  • 2 cebes
  • Una branca de julivert
  • 1/2 got de vi blanc
  • 100 ml d'oli d'olives
  • 3 o 4 paquets de plaques de canelons
  • 500 ml. de llet
  • Un litre d'aigua
  • 6 cullerades de farina
  • 50 g. de mantega
  • Formatge ratllat per a gratinar
  • Sal i pebre
Preparació:
Pelar els llagostins, reservar les pells i els caps.
Traure la pell i l'espina al lluç i al rap. Tallar la carn a daus. Reservar les espines.
Posar en un cassó al foc el litre d'aigua, totes les espines, els caps i les pells dels llagostins, la branca de julivert, i coure-ho tot durant uns 20 minuts. Colar i reservar.
Preparar el farcit:
Picar la ceba i els porros (reservar un tros de ceba per a la beixamel).
Posar una cassola ampla al foc amb l'oli i sofregir, a mig foc, els porros i la ceba, fins que es vegen transparents.
Pujar el foc, abocar el vi i deixar reduir.
Incorporar el peix i els llagostins. Salpebrar i coure uns minuts. Reservar.
Posar a remull, en abundant aigua durant uns 20 minuts, les plaques de canelons. Remenar sovint perquè no s'apeguen unes a altres.
Preparar la beixamel:
Picar molt finament un tros de ceba.
Posar en un cassó la mantega al foc, abocar-li la ceba i sofregir-la.
Quan estiga transparent, incorporar la farina, torrar-la un poc i abocar la llet i el caldo de peix que tenim reservat. Coure sense parar de remenar, fins aconseguir una crema suau (no massa espessa).
Muntatge:
Posar al fons d'una llauna o cassola de forn un poc de beixamel.
Traure les plaques dels canelons i col·locar-les sobre un drap de cuina, per traure-li l'excés d'aigua.
Posar damunt de cada làmina una cullerada de farcit. Enrotllar els canelons i col·locar-los a la llauna.
Abocar la beixamel per damunt.
Repartir el formatge ratllat per tota la superfície.
Preescalfar el forn a 180º.
Coure els canelons durant 30 minuts, amb calor sols a la part de baix, i desprès amb calor dalt i baix fins que queden daurats.
Bon profit!

2 comentaris:

  1. Realment, Júlia, semblen deliciosos!!!! Bones festes!

    ResponElimina
  2. Jo els faré per començar l'Any Nou, així que em vindrà molt bé la teva recepta, ja que els teus canelons tenen una pinta deliciosa. Bona entrada d'any! Una abraçada!

    ResponElimina