Etiquetes

divendres, 25 de desembre de 2015

Tronc de Nadal amb crema de torró


Vos porte un dolç típic d'aquestes festes que he preparat per a les postres del dinar de Nadal. Es pot farcir de moltes coses: confitura, xocolate, nata, ... Jo he preferit omplir-lo de crema de torró. Boníssim
Ací teniu la recepta:
Ingredients:
Bescuit:
  • 4 ous XL ( 5 si són més menuts)
  • 90 g. de sucre
  • 100 g. de farina
  • Una cullereta de llevat Royal
  • Un pessic de sal
Farcit:
  • 300 g. de torró de Xixona (esta vegada l'he fet amb torró de "yema tostada")
  • 500 ml. de nata per a muntar (33% MG, ben freda de la nevera)
  • 50 ml. de llet
  • 50 g, de sucre glas
  • 6 fulles de gelatina
Almívar:
  • 100 g. de sucre
  • 100 ml. d'aigua
  • Una cullerada de Brandi o Rom (opcional)
Cobertura de xocolate:
  • 200 g. de xocolate pur
  • 50 g. de mantega
  • 50 ml d'aigua
Preparació:
Començarem per preparar la crema de torró, així li donarem temps a que qualle abans de farcir el tronc:
Muntar 400 ml. de nata amb el sucre glas i reservar-la a la nevera.
Posar la gelatina a hidratar en aigua freda.
Picar el torró amb un ganivet, mesclar-lo amb els 100 ml. de nata restants i triturar-ho tot amb la batedora. Reservar-ho.
Escórrer la gelatina i desfer-la en la llet, que haurem calfat prèviament.
Incorporar-la al torró picat i mesclar-ho tot bé amb la batedora.
Afegir-li la nata muntada, amb moviments suaus.
Reservar la crema a la nevera unes hores perquè qualle. 


Ara prepararem el bescuit:
Preescalfar el forn a 180º (calor dalt i baix).
Folrar una llauna de forn (30 x 40 cm. aprox.)
Separar les clares dels rovells.
Muntar les clares a punt de neu amb un pessic de sal. Afegir la mitat del sucre i integrar-lo. Reservar.
Blanquejar els rovells amb la resta del sucre.
Incorporar la farina, mesclada amb el llevat i tamisada amb un colador.
Afegir la merenga i remenar amb molta cura perquè no es baixe.
Abocar la mescla a la llauna i estendre de forma uniforme amb una espátula.
Coure al forn durant uns 10 o 12 minuts.
Estendre un drap fi i net damunt del banc de la cuina, i empolsar-lo amb sucre glas.
Bolcar el bescuit sobre el drap i retirar el paper de forn,
Embolicar amb del drap i donar-li forma de tronc. Reservar.
Preparem l'almívar:
Posar l'aigua i el sucre en un cassó al foc. Deixar bullir uns 5 minuts.
Traure del foc i afegir el licor que preferim.
Desembolicar el bescuit.
Pinzellar-lo amb l'almívar.
Escampar la crema de torró per damunt.
Embolicar el bescuit amb l'ajuda del drap, al mateix temps que el retirem.
Tallar-ne un tros i posar-lo a un costat per donar-li forma de branca.
Col·locar-lo en la safata on l'anem a servir.
Deixar reposar a la nevera mentre preparem la cobertura:
Fondre el xocolate amb l'aigua i la mantega al microones, a intervals de 30 segons, remenant cada vegada fins que quede uniforme.
Traure el tronc de la nevera.
Posar-li paper per les vores per no embrutar quan aboquem la cobertura.
Repartir el xocolate per damunt, deixar refredar un poc i fer-li unes marques amb una forqueta per simular la corfa de l'arbre.
Retirar el paper i decorar al gust.

BONES FESTES!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada