Etiquetes

dissabte, 20 de febrer del 2016

Cupcakes de maduixa i cava

La setmana passada la meva filla em va demanar que l'ajudara a fer cupcakes per a Sant Valentí. Vam buscar al llibre de PEGGY PORSCHEN i vam decidir fer aquests de maduixa i cava, pel color li anaven molt bé al dia, i la realitat és que són deliciosos. Sempre s'ha dit que el cava i les maduixes combinen a la perfecció. 
Ací teniu la recepta:
Ingredients (per a 20 cupcakes aproximadament):
Bescuit:
  • 200 g de mantega a temperatura ambient
  • 200 g de sucre
  • Un pessic de sal
  • Una beina de vainilla
  • 4 ous (M)
  • 200 g de farina
  • Una cullereta de llevat ROYAL

Almívar:
  • 150 ml d'aigua
  • 150 g de sucre
  • 2 cullerades de Marc de Cava (Si no en trobeu podeu utilitzar algun licor semblant: rom, aiguardent d'orujo, ...)

Farcit:
  • 250 g de melmelada de maduixa
  • Una cullerada de Marc de Cava

Glassa:
  • 200 g de formatge crema (PHILADELPHIA)
  • 200 g de mantega a temperatura ambient
  • 500 g de sucre glas
  • 2 cullerades de Marc de Cava
  • Colorant roig en gel
  • Maduixes per a decorar

Preparació:
Calfar el forn a 180º.
Obrir la beina de vainilla i traure les llavors.
Posar en un recipient la mantega, el sucre, les llavors de vainilla i el pessic de sal.
Batre fins aconseguir una mescla esponjosa.
Abocar els ous i seguir batent.
Incorporar la farina, barrejada amb el llevat i tamisada, i mesclar bé amb una pala.
Repartir en motles per a cupcakes, sense superar els 3/4 de la capacitat.
Coure al forn durant uns 12 minuts.
Preparar l'almívar: Posar en un cassó al foc el sucre i l'aigua i deixar bullir uns cinc minuts.
Deixar refredar un poc i incorporar el licor.
Mullar tots els cupcakes amb l'almívar.
Buidar els cupcakes amb un descoratjador de pomes.
Omplir amb la melmelada de maduixa mesclada amb el licor.
Preparar la glassa: Posar en un recipient el sucre, la mantega, el formatge, el Marc de Cava i un poc de colorant roig.
Batre fins que la crema quede ben esponjada.
Posar dins d'una mànega pastissera i reservar una hora a la nevera.
Cobrir els cupcakes amb la glassa i decorar amb trossos de maduixa.
Reservar a la nevera fins el moment de servir.
Bon profit!





3 comentaris:

  1. Molt ben explicat, i una combinació ben original, m'encanten!

    ResponElimina
  2. mmm... uns cupcakes romàntics de veritat! I presentats amb la copa de cava, queden molt vistosos i originals!

    ResponElimina
  3. No sóc massa de glasses i guarniments de cupcakes però s'ha de reconèixer que t'han quedat preciosos!!!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina