Etiquetes

diumenge, 12 de febrer de 2017

Daurada farcida

Quasi tots els anys, per les festes de Nadal, prepare aquesta Daurada farcida. He preparat les fotos moltes vegades però no havia publicat encara la recepta. La podeu fer també amb Llobarro o algun altre peix, de fet, la recepta original era "Lubina a la marinera" i la vaig vore en la televisió, no recorde quin restaurant la va preparar en el programa "España Directo". Té una presentació molt atractiva i està molt bona.
Ingredients:

  • Una daurada gran (aquesta pesava 3k)
  • Una ceba gran
  • 250 g de xampinyons 
  • Una poma
  • 200 g de gambes pelades (congelades)
  • 300 g d'espinacs (Un paquet dels que ja van nets)
  • sal, pebre i oli d'olives
  • 2 lamines de pasta de full
  • un ou

Preparació:
Demanar a la pescateria que ens facen la daurada en dos filets, ben neta d'escates i espines. Conservar el cap i la cua.
Pelar i picar la ceba.
Rentar i tallar els xampinyons a trocets.
Pelar i tallar a daus la poma.
Posar oli en una paella al foc i sofregir la ceba fins que quede transparent.
Afegir els xampinyons i deixar que s'ablanisquen un poc.

Incorporar la poma, deixar coure uns minuts i afegir les gambes.

Finalment abocar els espinacs i deixar que reduïsquen.
Rectificar de sal i pebre i deixar reposar el sofregit.
Preparar el peix:
Calfar el forn a 180º.
Obrir la daurada i salpebrar-la lleugerament.
Col·locar una de les parts del peix sobre una lamina de pasta de full.
Escórrer el sofregit i repartir-lo per damunt.
Tapar amb l'altre filet.
Cobrir amb l'altra pasta de full.
Retallar el sobrant i donar-li forma de peix. Podeu dibuixar la boca, l'ull i les escates.
Untar amb ou i coure al forn fins que la pasta quede daurada (uns 30').

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada