Etiquetes

diumenge, 25 de gener de 2015

Braç de gitano tradicional.

El braç de gitano es pot preparar amb molts tipus de farcit: nata, crema, xocolate, fruites, ... Però hui vos porte la recepta bàsica, la de sempre, de bescuit i confitura de moniato. És un dolç fàcil i prou ràpid de preparar. 

Ingredients:

  • 4 ous
  • 100 g. de sucre
  • 100 g. de farina
  • Un pot gran (800 g.) de confitura de moniato
  • Sucre glas
Preparació:
Preescalfar el forn a 200º
Separar les clares dels ous i muntar-les a punt de neu amb un pessic de sal.
Afegir el sucre i seguir batent fins obtindre una merenga ben ferma.
Incorporar els rovells, batre bé.
Abocar la farina tamisada i mesclar amb moviments envolvents.
Folrar una llauna amb paper de forn.
Repartir la mescla per damunt.
Coure al forn de 8 a 10 minuts (no ha de quedar massa seca).
Traure del forn i enrotllar abans que es refrede, així evitarem que es claville el bescuit quan formem el braç.
Una vegada estiga a temperatura ambient, desenrotllar i repartir per damunt la confitura de moniato.
Formar el braç al mateix temps que anem separant el paper.
Tallar els extrems del braç perquè quede un tall ben recte.
Empolsar amb sucre glas.

Bon profit!




5 comentaris:

  1. AMB CONFITURA DE MONIATO!, això ha de ser tan bo com sembla a la fotografía!!!

    ResponElimina
  2. un bàsic de pastisseria que admet mil variacions. Amb la confitura de moniato ha de quedar boníssim, i molt original.

    ResponElimina
  3. Quina cosa més deliciosa! I Pots donar-me algun consell per ensortir-me'n a l'hora de coure el bescuit? Una vegada estava poc fet i s'enganxava a la roba; l'altra, estava tan dur que se'm va trencar al voler-lo enrotllar. I és que em moro de ganes de saber-en perquè són unes postres que em recorden molt quan era petita i les vull fer a casa! Moltes gràcies per avançat! Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Perquè el bescuit quede molt esponjós has de muntar molt bé les clares, i quan incorpores la farina no has d'utilitzar la batedora, fes-ho amb la pala amb moviments envolvents i lents. La cocció cal que siga rápida, a 200° uns 8 minuts, així quedarà tendre per dins i ben cuit per fora. Només el tragues del forn, encara calent, has d'enrotllar-lo i deixar que es refrede enrotllat, per tal que agafe la forma i no es trenque després quan li poses el farcit.
    Espere que et servisquen aquestes indicacions.
    Una abraçada
    Júlia

    ResponElimina
  5. Gràcies, Júlia! A veure si m'ensurto aquesta vegada! Ja t'informaré! Una abraçada!

    ResponElimina