Etiquetes

dijous, 1 de gener de 2015

Rellom de porc farcit.

Per començar l'any vos porte una recepta de carn. La meva sogra la preparava moltes vegades el dia de cap d'any. A tots ens agradava molt, no és un menjar pesat, és fàcil i queda un plat molt vistós.
Ingredients:

  • Tres relloms de porc.
  • Una ceba 
  • 600 g. d'espinacs frescs
  • Dues carlotes
  • Un grapat de pinyons
  • Un grapat de panses sense llavors
  • Oli d'olives
  • Un gotet de vi blanc 
  • Sal i pebre negre 

Preparació:
Tallar la ceba a trossos menuts.
Ratllar les carlotes.
Rentar els espinacs i tallar-los a trossos. (Jo els he comprat ja nets i tallats, dels que venen en bosses).
Posar al foc una cassola amb oli d'olives.
Sofregir la ceba i la carlota, a foc mitja, fins que la ceba es veja transparent.
Incorporar els pinyons i les panses, coure uns minuts.
Afegir els espinacs i deixar coure uns minuts més.
Rectificar el punt de sal i reservar.
Preescalfar el forn a 200º.
Obrir els relloms, o demanar a la carnisseria que ens els preparen per a farcir.
Salpebrar pels dos costats.
Omplir amb el farcit.
Nugar-ho bé per tal que no es desmunten al coure.
Posar-los en una safata o cassola apropiada per anar al forn.
Regar amb el vi blanc i un poc d'oli.
Coure al forn aproximadament uns 45 minuts (no convé que quede massa cuita la carn).
Podeu acompanyar la carn amb creïlles, compota de poma, ... Aquesta vegada jo he preparat unes pomes al forn tallades ja, salpebrades i regades amb un poc d'oli i vi blanc. 
Bon profit!
I feliç any nou!

1 comentari:

  1. Llàstima no haver vist abans la recepta. Me l'apunte per l'any que ve que es veu molt apetitosa i fàcil de fer!

    ResponElimina