Etiquetes

dimarts, 1 de maig del 2012

Flam de formatge de Paco Torreblanca.



 

Flams de formatge n'he fet  de moltes classes però definitivament, sense cap intenció de menysprear els altres, pense que aquest és el millor que he provat, almenys és el que a mi més m'agrada. Resulta molt suau i cremós, gens pesat.
La recepta l'he treta del llibre la cocina dulce de PACO TORREBLANCA. El mestre pastisser mai falla, totes les receptes que he fet d'ell han estat sempre un èxit.

Vos deixe la recepta tal i com apareix al llibre:

Ingredients (per a 4 - 6 persones):
250 ml de nata
250 ml de llet
2 ous
4 rovells
100 g de sucre
200 g de requessó
200 g de formatge cremós

Preparació:
Calfar la nata i la llet en un cassó, a una temperatura de 45º.
Afegir els ous, els rovells, el sucre, el requessó i el formatge. Treballar durant 5 minuts amb el robot de cuina fora del foc.
Per acabar, col.locar la mescla en un motle i coure sobre una safata de forn amb dos dits d'aigua a 120º durant 12 minuts aproximadament.


Qui dispose d'una thermomix, o robot similar, pot calfar la nata i la llet directament allí, així us assegureu la temperatura exacta, i després aneu afegint els altres ingredients. Si no en teniu, podeu posar-ho al microones un minut, tan sols es tracta que la nata i la llet estiguen tèbies, i desprès ho mescleu tot amb la batedora.
Jo he utilitzat PHILADELPHIA, qualsevol formatge cremós d'aquest tipus pot servir. L'he posat en motles individuals i m'han eixit dotze racions, al llibre diu que és per a 4-6 persones però crec que n'hi ha suficient per a deu o dotze. També diu que tarda uns 12 minuts en coure's, al meu forn els he tingut quasi una hora a 120º, punxeu amb una forqueta i quan ixca neta ja està cuit.
La propera vegada utilitzaré motles d'un sol ús, així podré tallar o punxar el fons i desmotlar-los millor, al no portar caramel líquid costen un poc de traure.
Lleveu-los del motle quan estiguen ja ben frescs i acompanyeu amb el que més vos agrade. En esta ocasió he posat melmelada i uns trossos de maduixa.
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada