Etiquetes

diumenge, 20 de maig de 2012

Pastís de carlota



Molta gent, quan sent parlar del pastís de carlota, pensa que és un pastís salat. Res d'això, completament dolç, un bescuit ben consistent farcit amb una crema de formatge i nata (frosting).
Recepta:
Ingredients (per al bescuit):
  • 150g. de farina
  • 50 g. de sucre moreno
  • 150 g. de sucre blanc
  • 1/2 sobre de Royal
  • 1/2 culleradeta de bicarbonat
  • Un pessic de sal
  • 1 culleradeta de 4 espècies (canella, jengibre, clau i cardamom)
  • 100g. d'oli de girasol
  • 300g. de carlota ratllada o picada
  • 150g. d'ametla molta amb pell
  • 5 ous
  • 10ml. de licor Amaretto o suc de taronja.
Preparació:
Preescalfar el forn a 180º.
Folrar la base d'un motle desmuntable de 20cm amb paper de forn.
Triturar o ratllar les carlotes.
Mesclar en un recipient la farina, el Royal, el bicarbonat, l'ametla, el sucre moreno i  les espècies (les venen ja mesclades, però jo he posat sols canella, jengibre i clau, no les he trobades mesclades i tampoc tenia cardamom).
Batre els ous amb el pessic de sal fins que tripliquen el volum i anar afegint el sucre blanc.
Afegir l'oli i el licor o suc de taronja (jo he posat suc).
Abocar-ho a l'altre recipient i  mesclar bé.
Incorporar ara la carlota i integrar-la en la massa.
Posar dins del motle que havíem preparat i coure al forn 30 minuts amb calor sols a la part de baix i després 15 o 20 minuts més amb calor dalt i baix.
Deixar refredar i preparar el frosting.

Ingredients (per al frosting):
  • 300g. de formatge cremós (Philadelphia)
  • 250g .de sucre glas
  • 50 g. de mantega
  • 300ml. de nata

Preparació:
Muntar la nata i reservar-la.
Posar la mantega i el formatge a temperatura ambient dins d'un recipient.
Batre i anar afegint el sucre fins que quede homogeni.
Incorporar la nata muntada i mesclar bé.

Una vegada fred el pastís farcir-lo i cobrir-lo amb el frosting.
Deixar-lo a la nevera fins el moment de servir-lo, està millor d'un dia per a l'altre.





Com que vaig fer el doble de massa també em va donar per a fer unes magdalenes. Per coure-les es suficient amb uns 10 minuts menys.

Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada