Etiquetes

dimecres, 1 d’agost de 2012

Pastís de tres xocolates.




Com cada any, el dia 1 d'agost, faig aquest pastís. És l'aniversari dels meus fills, quinze anys ja, i aquest és el seu pastís preferit. Així que... sempre me'l demanen.

Aquesta vegada no he fet la base amb galetes i mantega, l'he feta amb bescuit de xocolate, i la veritat és que ha quedat molt bona, ens ha agradat més que l'altra.
Ací vos deixe la recepta. (És millor preparar-lo el dia d'abans).
Ingredients per a la base:
  • 2 ous
  • 55 g. de sucre
  • 55 g. de farina
  • 55 g. de cacau pur (en pols)
Preparació de la base:
Preescalfar el forn a 160°.
Batre els ous i el sucre, afegir la farina i el cacau tamisats fins que quede una crema fina.
Untar amb mantega .la base d'un motle (desmotllable, d'uns 24cm), abocar la crema i coure durant uns 8 minuts.

Ingredients per a la crema:
  • 150g. de xocolate negre
  • 150g. de xocolate amb llet
  • 150g. de xocolate blanc
  • 150g. de sucre
  • 750ml. de nata per muntar
  • 750ml. de llet
  • 3 sobres de quallada en pols Royal
Preparació de la crema:
Untar les parets del motle amb oli i sucre.
El procediment és el mateix per a les tres capes de crema. Començar pel xocolate pur, seguir pel xocolate amb llet, i acabar amb el blanc. Entre capa i capa no cal esperar, mentre preparem la següent hi ha temps suficient per que qualle.
Separar un got de 250ml. de llet i dissoldre en ell un sobre de quallada.
Posar al foc 250ml. de nata amb 50g. de sucre i els 150g. de xocolate. Anar remenant per desfer el xocolate i quan comence a bullir afegir la quallada dissolta en la llet. Esperar a que torne a bullir i traure del foc.
Per evitar que es mesclen les capes cal posar una cullera gran i abocar la crema per damunt; jo he posat un colador fi, així s'evita que caiga algun grum.
Quan tenim les tres capes deixem el pastís a la nevera.
Una vegada fred el podem decorar (no és necessari) amb fideus de xocolate, cacau en pols, ... 
 
Bon profit! 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada