Etiquetes

dissabte, 3 de novembre de 2012

Pastís de formatge

 Dijous passat vam anar de paella amb els amics i vaig preparar aquest pastís de formatge per als postres.  Podeu acompanyar-lo de qualsevol melmelada, preferiblement àcida, o amb trossos de fruita.
Jo li vaig posar melmelada de nabius (arándanos). Aquest estiu Andrés n'he va dur un bon grapat a casa, dels que creixen per les muntanyes, i vaig fer melmelada amb ells.

Ací teniu la recepta:
Ingredients:
Per a la massa (quebrada):
  • 330 g. de farina
  • 1 sobre de llevat Royal
  • 60 g. de sucre
  • 80 g. de mantega a temperatura ambient
  • 1 ou
  • 1 culleradeta de pell de llima ratllada
  • 1 culleradeta de pell de taronja ratllada
  • 80 g. d'aigua
 Per al farcit:
  • 750 g. de requesó o formatge cremós, tipus Philadelphia (jo he utilitzat requesó)
  • 230 g. de sucre
  • 60 g. de farina
  • 2 culleradetes de pell de llima ratllada
  • 2 culleradetes de pell de taronja ratllada
  • 4 ous
  • 170 ml. de nata
Preparació:
Preparar primer la massa:
Amassar la farina, el llevat, el sucre, les ratlladures i la mantega. No s'ha de notar cap ingredient per separat, però tampoc queda una massa compacta.
Batem l'ou i li afegim l'aigua.
Ho aboquem a la massa i amassem fins quede homogeni.
La tapem amb paper de film i reservem a la nevera al voltant de mitja hora.
Quan la massa ja està ben ferma per poder-la treballar preescalfem el forn a 210º.
Enfarinem una superfície i escampem la massa amb un corró.
La col·loquem sobre un motle, prèviament untat amb mantega, ajustem a les vores i retallem el sobrant.
Posem damunt paper de forn i alguna cosa que pese (cigrons, fesols, ...), així no pujarà la massa.
Baixem la temperatura del forn a 190º i la coem durant 10 minuts.
Traiem del forn, llevem el pes de damunt i tornem a coure 5 minuts més.
La deixem refredar fora del forn mentre preparem el farcit:
Baixem la temperatura del forn a 150º.
Batem el formatge, el sucre, la farina, la nata i les ratlladures de llima i taronja fins obtindre una mescla suau.
Anar afegint els ous un a un. No incorporar el següent fins que l'anterior no estiga ben integrat.
Abocar la mescla al motle i coure durant 1 hora i 25 minuts.
No traure'l del forn. Deixar que es refrede dins durant hora i mitja.
Desprès guardar a la nevera fins el moment de servir.
Acompanyar del que més ens agrade.
Bon profit!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada