Etiquetes

dimecres, 26 de desembre de 2012

"Charlotte" de castanyes


I de postres per al dia de Nadal esta Carlota de confitura de castanyes i mascarpone. No em negareu que té una pinta boníssima. És prou senzilla de fer, encara que no ho semble, i com s'ha de preparar un dia o dos abans és molt pràctica per aquestes festes en les quals no volem estar tot el dia a la cuina però sí ens agrada menjar coses excepcionals.
Ingredients:
Per a la base:
  • 1 paquet de bescuits de "soletilla"
  • 70 g. de mantega
  • un xorret de licor
Per a la mousse:
  • 500 ml de nata per muntar
  • 100 g. de sucre
  • 400 g. de confitura de castanyes
  • 500 g. de mascarpone
  • 50 ml de whisky
  • 5 fulles de gelatina
  • 50 g. de fideus de xocolate
Per a la cobertura:
  • 60 ml de nata
  • 70 ml d'aigua
  • 75 g. de sucre
  •  3 fulles de gelatina
  • 30 g. de cacau pur en pols
Preparació:
Tallar una de les dues puntes de les soletilles i col.locar-les al voltant d'un motle d'uns 25 cm de diàmetre.
Trossejar les puntes que hem tallat i la resta de soletilles, afegir la mantega fosa i el licor i amassar fins aconseguir una pasta.
Cobrir tota la base del motle amb esta pasta. (Jo he posat directament la roda del motle sobre el plat on l'havia de servir, i he fet en ell la base, així, quan el pastís està acabat, tan sols s'ha de traure la roda i no s'ha de traslladar el pastís al plat).
Deixar a la nevera i preparar la mousse.
Hidratar la gelatina amb aigua freda.
Reservar uns 50 ml de nata per dissoldre la gelatina.
Muntar la resta de la nata amb el sucre i reservar a la nevera.
Triturar la confitura de castanyes amb el mascarpone i el whisky fins que quede tot ben uniforme.
Calfar la nata que havíem reservat, escórrer la gelatina i dissoldre-la en ella. Incorporar-ho a la barreja anterior. Mesclar bé.
Afegir la nata muntada i els fideus de xocolate i barrejar amb moviments envolvents.
Abocar la mousse al motle i deixar a la nevera fins que qualle (mínim un parell d'hores).
Quan la mousse estiga quallada preparem la cobertura:
Hidratar la gelatina amb aigua freda.
Posar en un cassó al foc la nata, l'aigua i el sucre.
Quan comence a bullir afegir el cacau i desfer bé.
Traure del foc, deixar que baixe un poc la temperatura (60º) i afegir la gelatina escorreguda.
Desfer bé i esperar a que estiga tèbia (40º).
Abocar sobre el pastís.
Deixar refredar a la nevera fins el dia següent.
Decorar al gust i envoltar amb un llaç.
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada