Etiquetes

diumenge, 6 de gener de 2013

Kringle Estonia



Aquest any he decidit fer un Tortell de Reis un poc diferent. En realitat no es tracta d'un tortell de reis, però l'he adaptat perquè s'assemble.
N'he fet amb quatre farcits: fruita confitada, crema de torró, Nutella, cabell d'àngel, ... És una massa que admet una gran varietat de combinacions, inclús farcits salats. L'original Kringle Estonia porta una crema de mantega, sucre, canella i nous. 
Vos deixe la recepta amb les meves adaptacions:
Ingredients:
Per a la massa:
  • 50 g. de sucre
  • Ratlladura de llima (al de Nutella no n'he posat)
  • 140 g. de llet
  • 30 g. de mantega a temperatura ambient
  • 25 g. de llevat fresc
  • 1 rovell d'ou
  • 300 g.de farina de força
  • Un pessic de sal
Per al farcit:
  • 75 g. de mantega a temperatura ambient
  • 60 g. de sucre
  • 1 culleradeta de canella
  • 50 g. de nous picades
  • 100 g. de fruita confitada picada 
o
  •  Un pot menut de cabell d'àngel

  • Un pot de Nutella

  • Un pot de Crema de Torró Antiu Xixona.
Per al glassejat:
  • 1 clara d'ou
  • 50 g. de sucre glass
  • nous picades, o ametla, o avellanes, o xocolate, ...
 Preparació:
 Si ho preparem amb Thermomix:
Posar el sucre i la ratlladura de llima, 15 segons, vel. 10.
Afegir la llet, la mantega i el llevat, 3 minuts, 37º, vel. 2.
Afegir el rovell, mesclar 4 segons, vel. 3.
Incorporar la farina amb el pessic de sal i amassar 2 minuts, got tancat, vel. espiga.
Deixar la massa, dins d'una bossa de plàstic, en un lloc càlid, aproximadament una hora.
Preescalfar el forn a 180º.
Preparar el farcit: batem la mantega, el sucre i la canella fins formar una crema. (30 segons, 37º, vel. 2).
Posar la massa sobre una superfície enfarinada i estirar-la amb un corró.
Untar amb la crema i repartir per damunt els trossos de nous i de fruita confitada (o amb NUTELLA, o cabell d'àngel, o crema de torró...)
 

Enrotllar la massa.
 
Tallar per la mitat el braç que hem format (en el cas de la Nutella i de la crema de torró n'he fet dos, per evitar que es derrame la crema al tallar-lo, en tot cas, quan ja està muntat el tortell, podem fer uns talls per damunt amb les tisores).
 
 
Creuar les dues tires, varies vegades, intentant que les vores tallades queden per damunt.
Donar-li forma.
 
 
Coure al forn uns 20 minuts.
Preparar el glassejat: batre la clara d'ou amb el sucre (20 segons, vel. 6).
Quan traiem el tortell del forn, encara calent, l'untem amb el glassejat, i empolsem amb trossos de nous (o d'ametla en el cas del farcit de torró o de cabell d'àngel, o d'avellana i xocolate si és de Nutella) 

Bon Profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada