Etiquetes

diumenge, 1 de gener de 2017

Mus de xocolate i castanyes

Bon Any a tots i totes. Vos porte una crema de xocolate i melmelada de castanyes amb la qual vam acabar l'any anit. Tot i tindre un intens sabor a xocolate, no resulta empalagosa, la melmelada de castanyes li dóna un toc molt cremós.
Ací teniu la recepta:
Ingredients (12 racions):
  • 300 g de xocolate pur
  • Un pot de melmelada de castanyes (275g)
  • 200 ml de nata (35% MG)
  • 150 g de sucre
  • 8 ous
  • Un pessic de sal
  • 4 fulles de gelatina


Preparació:
Es millor preparar-ho un dia abans.
Reservar dues o tres cullerades de nata per desfer la gelatina. Posar la resta en un cassó al foc.
Quan comence a bullir abocar el xocolate trossejat i desfer-lo. Traure del foc.
Incorporar la melmelada de castanyes i desfer-la aprofitant el calor residual del xocolate.
Guardar a la nevera unes hores perquè es refrede.
Posar la gelatina en aigua freda.
Separar les clares dels rovells i muntar-les amb un pessic de sal i la mitat del sucre. Reservar.
Muntar també els rovells amb l'altra part del sucre.
Traure el xocolate de la nevera i batre'l amb les varetes.
Afegir els rovells i seguir batent.
Calfar la nata que teníem reservada. Escórrer la gelatina i desfer-la en la nata.
Abocar-la a la mescla i remenar.



Incorporar ara les clares a punt de neu i mesclar amb moviments envolvents, amb una pala, no utilitzeu la batedora.
Repartir la mus en copes o altres recipients individuals i deixar refredar a la nevera.
Passades unes hores, decorar al gust. Jo he posat un poc de melmelada de castanya i uns fruits rojos.
Guardar a la nevera fins el moment de servir.
Bon profit!
 i Feliç 2017!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada