Etiquetes

diumenge, 20 de maig de 2012

Pastís de carlota



Molta gent, quan sent parlar del pastís de carlota, pensa que és un pastís salat. Res d'això, completament dolç, un bescuit ben consistent farcit amb una crema de formatge i nata (frosting).
Recepta:
Ingredients (per al bescuit):
  • 150g. de farina
  • 50 g. de sucre moreno
  • 150 g. de sucre blanc
  • 1/2 sobre de Royal
  • 1/2 culleradeta de bicarbonat
  • Un pessic de sal
  • 1 culleradeta de 4 espècies (canella, jengibre, clau i cardamom)
  • 100g. d'oli de girasol
  • 300g. de carlota ratllada o picada
  • 150g. d'ametla molta amb pell
  • 5 ous
  • 10ml. de licor Amaretto o suc de taronja.
Preparació:
Preescalfar el forn a 180º.
Folrar la base d'un motle desmuntable de 20cm amb paper de forn.
Triturar o ratllar les carlotes.
Mesclar en un recipient la farina, el Royal, el bicarbonat, l'ametla, el sucre moreno i  les espècies (les venen ja mesclades, però jo he posat sols canella, jengibre i clau, no les he trobades mesclades i tampoc tenia cardamom).
Batre els ous amb el pessic de sal fins que tripliquen el volum i anar afegint el sucre blanc.
Afegir l'oli i el licor o suc de taronja (jo he posat suc).
Abocar-ho a l'altre recipient i  mesclar bé.
Incorporar ara la carlota i integrar-la en la massa.
Posar dins del motle que havíem preparat i coure al forn 30 minuts amb calor sols a la part de baix i després 15 o 20 minuts més amb calor dalt i baix.
Deixar refredar i preparar el frosting.

Ingredients (per al frosting):
  • 300g. de formatge cremós (Philadelphia)
  • 250g .de sucre glas
  • 50 g. de mantega
  • 300ml. de nata

Preparació:
Muntar la nata i reservar-la.
Posar la mantega i el formatge a temperatura ambient dins d'un recipient.
Batre i anar afegint el sucre fins que quede homogeni.
Incorporar la nata muntada i mesclar bé.

Una vegada fred el pastís farcir-lo i cobrir-lo amb el frosting.
Deixar-lo a la nevera fins el moment de servir-lo, està millor d'un dia per a l'altre.





Com que vaig fer el doble de massa també em va donar per a fer unes magdalenes. Per coure-les es suficient amb uns 10 minuts menys.

Bon profit!



dimecres, 16 de maig de 2012

Pastís de xocolate i taronja.

A tots en casa ens encanta la combinació xocolate-taronja, per això el diumenge passat vaig decidir fer aquest pastís.
El bescuit de xocolate el vaig fer amb la recepta que ja fa temps em va passar la meva amiga Ana, és un bescuit boníssim, no necessita cap farcit si no li'n voleu posar; jo sempre l'anomene "la recepta dels 6 gots", molt fàcil i ràpid de preparar, tan sols has de recordar els ingredients, la mesura sempre és un got. També podeu substituir la llet per dues natilles de xocolate i queda encara millor per menjar-lo sense cap acompanyament.
La recepta:
Ingredients:
Per al bescuit de xocolate:
  • 1 got de llet
  • 1 got d'oli de girasol
  • 1 got de sucre
  • 1 got de farina
  • 1 got de xocolate en pols
  • 1 got d'ametla molta
  • 3 ous 
  • 1 sobre Royal.

Per al farcit:
  • Melmelada de taronja

Per a la cobertura:
  • 200g de xocolate pur
  • 30g de mantega.
  • Taronja confitada.

Preparació:
Preescalfar el forn a 180º.

Barrejar dins d'un recipient tots els ingredients sòlids: sucre, farina, xocolate, ametla i el sobre de Royal.
En un altre recipient batre els ous i afegir la llet i l'oli.
Abocar-ho a la barreja anterior i  mesclar-ho tot bé.
Posar en un motle (prèviament folrat amb paper de forn, o untat amb mantega i empolsat amb xocolate).
Coure al forn durant uns 35-40 minuts.
Una vegada estiga fred desmotlar-lo i tallar per la mitat.
Farcir amb melmelada de taronja (o d'un altra fruita, el que més vos agrade)
Desfer al microones el xocolate pur amb la mantega i cobrir el pastís.
Decorar al gust.
Bon profit! 






diumenge, 6 de maig de 2012

Pastís de maduixa i nata.



Fa tant de temps que tenia aquesta recepta per casa que ni recordava d'on l'havia treta. He estat buscant pels diferents blogs que acostume a visitar i finalment l'he trobada a petitchef.
Aquest pastís em va de meravella, ara que a casa els ha donat per menjar maduixes i gelatina. Sembla més complicada del que en realitat és, tan sols necessita paciència per quallar totes les capes i que no es mesclen.
La veritat és que he canviat un poc les mesures dels ingredients, i també la forma d'elaborar-lo, però l'aspecte final del pastís és el mateix al de la recepta original.
Vos deixe la recepta com jo l'he feta:

Ingredients:
Per a la base de bescuit:
  • 2 ous
  • 50 g de farina
  • 50 g de sucre
Per al farcit:
  • 500 g de maduixes
  • 250 g de sucre
  • 700 ml de nata
  • 1 paquet de gelatina (17 g = 9 fulles) 
  • 1 sobre de gelatina de maduixa
  • 500 ml d'aigua
Preparació:

Separar les clares dels rovells i muntar-les a punt de neu, afegir el sucre i seguir batent. Incorporar els rovells i desprès la farina.
Per aprofitar tota la massa de bescuit he posat una roda de 20 cm de diàmetre sobre paper de forn damunt d'una llauna.
Distribuir la mescla entre la roda, per a fer la base del pastís, i al costat una franja per fer el rogle del mig.
Coure al forn a 200º durant 10 minuts.
Llevar el paper de baix i amb la mateixa roda col.locar la base sobre el plat on desprès ho presentarem. Posar al centre un altra roda de 9 cm.
Folrar les dues rodes per dins amb acetat. 
Retallar un poc les vores del bescuit rectangular per deixar-lo de la mateixa altura que el motle exterior i posar-lo al cercle del mig.
Tallar làmines de maduixa i col.locar-les per l'interior del rogle de fora.
Posar a remull amb aigua freda 4 fulles de gelatina.
Triturar les maduixes (reservar-ne unes poques per a la decoració de damunt) i afegir 100 g de sucre. Mesclar-ho tot bé.
Posar en una tassa un poc de la maduixa triturada i un poc de nata.  Calfar-ho al microones.

Escórrer la gelatina i afegir-la a la nata i la maduixa calentes. Dissoldre bé.
De les maduixes triturades amb el sucre reservar-ne dues cullerades per a la capa exterior.
Afegir la gelatina dissolta i mesclar bé. Abocar-ho al centre del pastís.
Deixar quallar a la nevera.
Una vegada quede sòlid llevar-li la roda i l'acetat del centre.

Muntar la nata (reservar-ne un poc junt a la maduixa que teniem per dissoldre la gelatina) amb els 150 g de sucre restants.
Posar a remull les altres 5 fulles de gelatina.

Escórrer la gelatina, incorporar-la a la nata i la maduixa que haviem reservat.
 Dissoldre bé i abocar-ho a la nata muntada.

Batre bé fins que quede homogeni.
Abocar la mescla al cercle exterior
Deixar que qualle a la nevera.
Decorar amb les maduixes que havíem reservat i preparar la gelatina.
Posar 250 ml d'aigua al foc fins que comence a bollir. Dissoldre la gelatina i afegir 250 ml d'aigua més.
Deixar que es refrede un poc i abocar-ho sobre el pastís.
Deixar a la nevera fins que torne a quallar.
A l'hora de servir llevar la roda de fora i l'acetat.

Bon profit!







dimarts, 1 de maig de 2012

Flam de formatge de Paco Torreblanca.



 

Flams de formatge n'he fet  de moltes classes però definitivament, sense cap intenció de menysprear els altres, pense que aquest és el millor que he provat, almenys és el que a mi més m'agrada. Resulta molt suau i cremós, gens pesat.
La recepta l'he treta del llibre la cocina dulce de PACO TORREBLANCA. El mestre pastisser mai falla, totes les receptes que he fet d'ell han estat sempre un èxit.

Vos deixe la recepta tal i com apareix al llibre:

Ingredients (per a 4 - 6 persones):
250 ml de nata
250 ml de llet
2 ous
4 rovells
100 g de sucre
200 g de requessó
200 g de formatge cremós

Preparació:
Calfar la nata i la llet en un cassó, a una temperatura de 45º.
Afegir els ous, els rovells, el sucre, el requessó i el formatge. Treballar durant 5 minuts amb el robot de cuina fora del foc.
Per acabar, col.locar la mescla en un motle i coure sobre una safata de forn amb dos dits d'aigua a 120º durant 12 minuts aproximadament.


Qui dispose d'una thermomix, o robot similar, pot calfar la nata i la llet directament allí, així us assegureu la temperatura exacta, i després aneu afegint els altres ingredients. Si no en teniu, podeu posar-ho al microones un minut, tan sols es tracta que la nata i la llet estiguen tèbies, i desprès ho mescleu tot amb la batedora.
Jo he utilitzat PHILADELPHIA, qualsevol formatge cremós d'aquest tipus pot servir. L'he posat en motles individuals i m'han eixit dotze racions, al llibre diu que és per a 4-6 persones però crec que n'hi ha suficient per a deu o dotze. També diu que tarda uns 12 minuts en coure's, al meu forn els he tingut quasi una hora a 120º, punxeu amb una forqueta i quan ixca neta ja està cuit.
La propera vegada utilitzaré motles d'un sol ús, així podré tallar o punxar el fons i desmotlar-los millor, al no portar caramel líquid costen un poc de traure.
Lleveu-los del motle quan estiguen ja ben frescs i acompanyeu amb el que més vos agrade. En esta ocasió he posat melmelada i uns trossos de maduixa.
Bon profit!