Etiquetes

diumenge, 21 d’abril de 2013

Bacallà confitat.

Aquest plat va ser tot un èxit al sopar d'amics; a tots els va agradar molt. És un plat gens complicat, encara que no ho semble. El procés per confitar el peix és molt simple, l'únic secret: la qualitat dels productes.
Ingredients:

  • Un bon llom de bacallà.
  • Oli d'olives
  • Alls
  • Creïlles
  • All-i-oli
  • Un pebre del "piquillo".

Preparació:
El bacallà el podem comprar ja dessalat, del que venen congelat al punt de sal, o dessalar-lo nosaltres. Si decidim la segona opció ho haurem de fer de la següent forma: 
El dia d'abans el rentarem per traure-li la sal que té damunt.
El tallem a trossos de ració i el posem a remull en abundant aigua.
El deixem a la nevera i li canviem l'aigua cada quatre o cinc hores.
Una vegada dessalat l'eixuguem bé amb paper de cuina.
Per confitar-lo el posem en una cassola amb suficient oli perquè quede tot cobert.
Afegim uns quants alls.
I el coem a foc molt lent durant 20  minuts. Confitar consisteix en coure a temperatura molt baixa, entre 65º i 85º. Si no disposeu de termòmetre, no passa res, simplement no hi ha que deixar que l'oli faça bombolletes.
Passats els 20 minuts traurem el peix.
Fem les creïlles a tallades d'un centímetre aproximadament.
Les submergim en el mateix oli a la mateixa temperatura, uns 20 minuts també (depèn de les creïlles).
Ho servim acompanyat d'un poc d'all-i-oli mesclat amb el pebre triturat.
Bon profit! 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada