Etiquetes

divendres, 5 d’abril de 2013

Tortell de Sant Antoni

Ací teniu un altre dels pastissos que vaig fer per als dies de Pasqua, un tortell d'anís molt bo que vaig trobar al blog elcullerotfestuc.
Ingredients:
Per fer el massapà: 150 g. de sucre glas, un pessic de sal, ratlladura de llima, 150 g. d'ametla en pols i 35 g. d'aigua. 
Per fer l'esponja: 75 g. de farina de força, 5 g. de llevat fresc i 50 ml. de llet tèbia.
200 g. de farina de força
40 g. de sucre
Un ou, una cullerada d'anís dolç i aigua fins arribar a 100 ml.
2'5 g. de sal
50 g. de mantega
20 g. de llevat fresc
ratlladura de llima
canella
ou, anís i sucre per pintar
Preparació:
Preparar el massapà un o dos dies abans, si és possible, estarà més bo.
Barrejar tots els ingredients fins obtindre una massa consistent.
Donar-li forma cilíndrica i reservar.
Fer l'esponja: diluir el llevat en la llet tèbia i afegir la farina.
Formar una bola i deixar-la tapada fins que augmente el doble de volum.
Introduir en la Thermomix la farina, el sucre, la canella, l'ou, l'anís i l'aigua.
Programar 15"-T.0-v.4 i després 1'-T.0-v.espiga.
Afegir l'esponja i programar 1'30"-T-0-v.espiga.
Incorporar el llevat desfet i programar 1'-T.0-v.espiga
Abocar la mantega i la sal, i programar 1'30"-T-0-v.espiga.
Refrescar la massa amb una cullerada de llet freda: 1'-T.0-v.espiga.
Deixar la massa en un bol untat amb oli, i ben tapada, de 15 a 45 minuts.
Posar la massa sobre una superfície untada amb oli i estendre-la de forma rectangular.
Enfarinar el massapà i enrotllar la massa sobre ell.
Unir les dues puntes i formar el tortell damunt de paper de forn.
Fer uns talls.
Pintar amb ou batut i deixar en un lloc tebi fins que augmente el doble.
Preescalfar el forn a 190º.
Coure durant 15 minuts aproximadament.
Pintar amb anís dolç i empolsar amb sucre quan el traiem del forn.
També es pot decorar amb fruita confitada.
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada