Etiquetes

diumenge, 16 de juny de 2013

Tiramisú de llima

Hui hem anat a dinar a la platja, a casa dels nostres amics Alejandro i Sandra. Ha fet un dia fantàstic i hem estat de meravella a la vora de la mar.
Alejandro i Vicent ens han preparat un arròs de peix.
També han preparat una paella, amb caragols i tot,... per si algú no volia peix.
La veritat és que ... ens agrada tot.
O... veieu algú que pose cara de desganat?
Estava bonííííssim!
Això... estava. Ara ja no en queda.
I de postres... els més joves han gaudit amb els cupcakes de xocolate i avellanes i els "Red Velvet". 
I el tiramisú de llima que he preparat. El vaig traure del blog Corazón de Almíbar, i el tenia com a recepta pendent de fer. Ha quedat molt bo i apropiat per al dia, ben fresquet.
Ací teniu la recepta, amb alguns canvis:
Ingredients:
Bescuit:
- 6 ous
- 6 cullerades d'aigua calenta
- un pessic de sal
- 175 g. de sucre
- 175 g. de farina
Crema de llima i mascarpone:
- 150 ml. de suc de llima + 50 ml. d'aigua
- 250 g. de sucre
- 100 g. de mantega
- 4 ous
- la ratlladura d'una llima
- 1 cullerada sopera de MAIZENA
- 250 ml. de nata 35% MG
- 500 g. de Mascarpone.
Cafè a l'Amaretto:
- Un got de cafè
- Una copeta de Amaretto  
Decoració:
- 500 ml. de nata 35% MG
- 100 g. de sucre glas
- Cacau en pols sense sucre
- Ametla laminada.
Preparació:
És millor preparar-lo un o dos dies abans, així dóna temps de refredar-se i els sabors s'integren millor.
Preescalfar el forn a 180º.
Folrar la base d'un motle.
Separar les clares dels rovells.
Batre els rovells amb l'aigua calenta i 100 g. de sucre, fins que queden escumosos.
Muntar les clares a punt de neu amb els 75 g. de sucre restants.
Tamisar la farina damunt dels rovells i batre tot junt.
Afegir les clares i mesclar-ho tot bé.
Posar la mescla dins del motle i coure al forn durant 25-30 minuts.
Preparar la crema de llima:
Desfer la maizena en el suc de llima i l'aigua.
Afegir el sucre, la ratlladura, la mantega i els ous.
Batre tot i coure al foc, sense deixar de remenar, fins que espesse.
(Amb Thermomix: programar 10', T. 80º, vel. 2).
Reservar fins que estiga freda.
Muntar la nata i incorporar-li el Mascarpone.
Afegir la crema de llima (freda) i batre fins que quede tot ben integrat. Reservar a la nevera.
Mesclar un got de cafè amb una copeta d'Amaretto (o un altre licor que us agrade). Reservar.
Muntar els 500 ml. de nata amb el sucre glas. Reservar a la nevera dins d'una mànega pastissera.
Muntar el pastís:
Tallar el bescuit en tres capes.
Posar la primera capa damunt del plat on el servirem.
Ajustar una tira de paper d'acetat al voltant o l'anell del motle on l'hem cuit. (L'acetat és molt pràctic, les vores del pastís queden rectes, i es pot presentar amb ell posat. Es pot trobar, ja tallat, a les botigues especialitzades, o podeu comprar-lo a fulls en les papereries, i el talleu vosaltres). 
Mullar bé amb la mescla de cafè.
Distribuir la mitat de la crema de llima i mascarpone.
Posar la segona capa de bescuit.
Mullar-la amb el cafè.
Posar la resta de la crema de llima.
Tapar amb la tercera capa de bescuit.
Mullar-la i deixar a la nevera unes hores, perquè s'impregnen tots els sabors.
Decorar-lo amb la nata.
Empolsar amb cacau i ametles laminades.
Deixar-lo a la nevera fins el moment de servir.
Bon profit!

2 comentaris:

  1. Quin tiramisú més original, amb la llima ha de quedar molt més lleuger i refrescant. Recepta apuntada!

    ResponElimina