Etiquetes

dilluns, 18 de febrer de 2013

Tiramisú de mandarina

I de postres... Tiramisú de mandarina. 
Ingredients:
Per al bescuit de xocolate:

  • 6 ous
  • 150 g. de farina
  • 100 g. de cacau en pols
  • 250 g. de sucre
  • Per a banyar-lo: 100 ml. de suc de mandarina i una copeta de Cointreau.

Per a la mousse de mandarina:

  • 500 ml de suc de mandarina
  • La ratlladura de dues mandarines
  • 400 g. de llet condensada
  • 600 ml. de nata (35% M.G.)
  • 150 g. de sucre glas
  • 500 g. de Mascarpone
  • 9 fulles de gelatina

Per a la cobertura:

  • 60 ml. de nata
  • 70 ml. d'aigua
  • 75 g. de sucre
  • 3 fulles de gelatina
  • 30 g. de cacau pur en pols

Preparació:
És aconsellable preparar-lo el dia d'abans.
Preparar primer el bescuit:
Preescalfar el forn a 180º.
Folrar o untar amb mantega i farina un motle.
Separar les clares dels rovells i muntar-les a punt de neu amb un pessic de sal.
Afegir el sucre.
Incorporar els rovells, la farina i el cacau sense deixar de batre.
Abocar la mescla al motle i coure durant uns 20' a 180º
Preparar la mousse:
Posar la gelatina a hidratar en aigua freda.
Muntar la mata amb el sucre i reservar a la nevera.
Apartar 50 ml. del suc de mandarina.
Mesclar la resta del suc i la ratlladura amb la llet condensada.
Batre el Mascarpone i afegir-lo a la barreja anterior.
Calfar els 50 ml. de suc i desfer en ells la gelatina escorreguda.
Incorporar-la a la mescla.
Afegir la nata muntada i integrar-la amb moviments envolvents.
Muntar el pastís:
Tallar el bescuit en tres capes.
Posar la primera capa de bescuit dins del motle.
Barrejar el suc i el Cointreau.
Mullar el bescuit.
Repartir la tercera part de la mousse per damunt.
Repetir el mateix amb la segona i tercera capa de bescuit i mousse.
Reservar a la nevera i preparar la cobertura:
Hidratar la gelatina en aigua freda.
Posar en un cassó al foc la nata, l'aigua i el sucre.
Quan comence a bullir afegir el cacau i desfer bé.
Traure del foc, deixar que baixe un poc la temperatura (60º) i afegir la gelatina escorreguda.
Desfer-la i esperar a que estiga tèbia (40º).
Abocar sobre el pastís.
Deixar a la nevera fins el moment de servir
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada