Etiquetes

dimarts, 27 de març del 2012

Coulant de Xocolate.





Aquest postre, a més de deliciós, resulta molt vistós en la seva presentació.
Cal menjar-lo templat, acabat de traure del forn; quan claves la cullera ix tot el xocolate líquid de dins, una delícia per als fanàtics del xocolate.
Ací vos deixe la recepta treta del llibre La Cocina Dulce de Paco Torreblanca.  

Ingredients:

  • 200g de mantega
  • 150g de sucre glass
  • 5 ó 6 ous (295g)
  • 110g de farina
  • 3g de canella
  • 220g de xocolate negre (mínim 70%)
  • 5g de cacao en pols amarg
  • 1,5g de sal.

Preparació:

És millor preparar-los abans i tindre'ls al congelador.
Posar en un bol la mantega a temperatura ambient i batre per a posar-la a punt de pomada.
Afegir el sucre i mesclar.
Incorporar els ous i seguir mesclant.
Afegir ara la farina, la canella, el cacao en pols i la sal. Mesclar-ho tot bé.
Fondre al microones el xocolate. Afegir-lo a la mescla i barrejar-ho tot bé.
Preparar uns motles d'alumini: untar-los amb mantega utilitzant un pinzell i empolvar-los amb cacao en pols (pot ser també farina, però quan els serviu quedaran un poc blancs per fora, millor amb cacao).
Abocar la mescla dins dels motles i congelar-los.

Els traurem 15 minuts abans de menjar-los i preescalfarem el forn a 200º.
Amb el forn ja calent els courem de 8 a 11 minuts, de manera que queden cuits per fora i líquids per dins.
Traure del motle i acompanyar amb gelat de vainilla, llet merengada,  fruita confitada, ... o el que vos agrade.
Bon profit!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada